Reklame:
Dieselbil i Danmark

Miljøzoner. Ja, det er en ting i Danmark. Primært i de større byer. Men snart er visse dieselbiler ikke længere velkomne der.

Politikerne har strammet grebet om miljøzonerne i Danmark. Dem har vi nu fire af. I København, Odense, Aarhus og Aalborg. Så fra 1. juli i år må du ikke længere køre ind i disse byers miljøzoner med din gamle diesel varebil. Altså medmindre den er udstyret med partikelfilter.

Og det er blot begyndelsen. I de kommende årsår regelerne nemlig endnu mere.

Reklame:

Fra den 1. juli i år bliver det sådan, at varebiler indtil 3500 kilo skal være registeret efter første januar 2007 og være udstyret med partikelfilter for overhovedet at måtte bevæge sig ind i miljøzonerne.

Men allerede fra 1. juli 2022 hæves indregistreringsdato til 1. januar 2012.

Og i 2025 rykkes indregistreringsdato yderligere, så kun biler registeret efter 1. januar 2016 er velkomne.

Reklame:

LÆS OGSÅ: Vmax-legende: BMW E30 ‘M5’ – her er rygning tilladt!

Men der findes selvfølgelig ikke regler uden undtagelser. Således kan man også smutte uden om de skrappere krav i miljøzonerne. I hvert fald lidt endnu. Monterer du et partikelfilter på din ældre dieselbil, er du stadig velkommen i ‘miljøzonen’.

Det er bare lige det, at sådan et nemt løber op i 30.000 kroner. Privatbiler og veterankøretøjer er også undtaget fra de nye regler.

Reklame:

Overholder man ikke kravene i eksempelvis Odense, vanker der i første omgang advarsler. Mens der fra efteråret udstedes bøder for at køre i miljøzoner i biler uden partikelfilter, det skriver TV2 Fyn.