Foto: Gamebox Festival - MCH/Theis Poulsen
Foto: Gamebox Festival - MCH/Theis Poulsen

Med ni haller, et udvidet LAN og et udbygget aktivitetsprogram er Gamebox Festival i år større end nogensinde.

Landets gamingentusiaster samles i weekenden 19.-21. april til Gamebox Festival, der som altid er et overflødighedshorn af alt gamingrelateret – ni haller med fokus på gaming, esport og den tilhørende fankultur er i vente for de mange tusinde, der forventes at indfinde sig i Herning.

Alene festivalens LAN tiltrækker flere end 2.000 gamere, der hver især medbringer egen computer og kobles på et fælles netværk – dermed slår LAN-delen af festivalen sin egen rekord som landets i særklasse største af slagsen. Arrangementet, der favner både store og små, byder på et væld af turneringer og aktiviteter og har desuden fokus på fællesskab, hygge og god stemning.

Verdensstjerner og landskendte content creators
Igen i år vender verdensstjernerne fra Astralis tilbage – fredag og søndag forestår Astralis et underholdende gameshow med quizzer, konkurrencer og fede præmier, mens det lørdag gælder en længere meet and greet-seance. Holdet har vundet fire verdensmesterskaber (de såkaldte majors, red.) og 24 titler i de største turneringer, ligesom man tidligere opholdt sig rekordlænge på verdensranglistens førsteplads, hvilket alt sammen gør Astralis til alle tiders mest vindende Counter-Strike-hold.

Ligeledes på årets udgave af Gamebox Festival kan de besøgende se frem til at opleve og møde en lang række af landets mest kendte streamere, influencere og content creators inden for gaming – navne kendt fra platforme som YouTube, Twitch og alskens SoMe-kanaler. Det gælder eksempelvis Morten Münster, der dyster i et sjovt Minecraft-show, og ComKean, der er kendt for sit børnevenlige og sjove content – begge stiller op til meet and greet. Derudover venter også et officielt Playstation-show.

Foto: Gamebox Festival - MCH/Theis Poulsen
Foto: Gamebox Festival – MCH/Theis Poulsen

Genopstået prisuddeling og DR-darlings
Som noget nyt danner Gamebox Festival i år rammen om den genopståede prisuddeling Danish Game Awards, der hylder Danmarks dynamiske og innovative videospilindustri. Vært for awardshowet er den kendte skuespiller Pilou Asbæk, der selv er stor gamingentusiast. Danish Game Awards, der finder sted lørdag aften og kræver særskilt billet, arrangeres i samarbejde med Pixel.tv.

Et af sidste års helt store tilløbsstykker vender tilbage i år – nemlig DR Ultra Gaming anført af de yderst populære værter Sigge og Maria. Duoen er garant for et særdeles energisk, festligt og underholdende show med fokus på sjov og gaming – og som festivalens mange andre kendte ansigter stiller også Sigge og Maria op til meet and greet.

Mesterskaber og omfattende aktivitetsprogram
Også Esportligaens mesterskaber kan igen opleves på Gamebox Festival, der således bliver skueplads for eksempelvis DM i Tekken, DM i Hearthstone og DM i Kvinde-CS2. Derudover udspiller også Fortnite-mesterskaberne og Counter-Strike 2-turneringen Gamebox Masters sig på festivalen, og den samlede præmiepulje på tværs af turneringerne lyder på knap 100.000 kroner.

Reklame:

Og det stopper slet ikke her, for Gamebox Festival byder igen i år på lange rækker aktiviteter – se det fulde program hér. Desuden kan man fredag inden åbningen af selve festivalen opleve konferencen ‘Gaming, gambling & ungdomskultur’.

Gamebox Festival finder sted 19.-21. april 2024 i MCH Messecenter Herning og afholdes med opbakning fra Elgiganten, Jyske Bank, itm8, Carlsberg SPORT, Astralis, DGI, Esport Danmark, Dansk Firmaidræt, Ungdomsringen, DIF, HLTV, Netparty Herning, DLX og Esportligaen. Læs mere på gameboxfestival.dk

Annonce:

Reklame: