Har du en lille stue, eller vil du bare gerne have så meget ud af din plads som muligt? Så findes der masser af tips og tricks til, hvordan du kan indrette med smarte og funktionelle løsninger. 

Vælg nogle mindre eller multifunktionelle møbler

I en stue hvor der er begrænset plads, er det en fordel at vælge nogle mindre eller multifunktionelle møbler. Det er f.eks. ikke sikkert, at det er mest optimalt med en stor chaiselongsofa. I stedet vil en 2 personers sofa til stuen sikre, at du ikke optager unødvendigt med plads til en sofa. Omvendt kan du også indrette med nogle møbler, der har flere funktioner. Det er en effektiv måde at pladsoptimere på. Et eksempel er f.eks. en smart sovesofa, der kan fungere både som en komfortabel sofa og en gæsteseng. 

Fjern unødvendige ting og sager 

Hvis ikke du har så meget plads at gøre godt med, så kommer din stue hurtigt til at virke kompakt og lille. Det kan du dog forsøge at undgå ved at fjerne unødvendige ting, som ikke behøver at stå fremme. Jo færre ting og nips du har stående fremme, desto mere rummeligt kommer din stue til at virke. 

Hvis du har mange ting, kan du i stedet gemme nogle af dem væk i enkle kasser eller skabe og skuffer. 

Udnyt alle overflader i din stue 

Der er helt sikkert muligheder for bedre pladsudnyttelse, som du overser i din stue. Har du f.eks. hylder på dine vægge? Eller har du en reol, der går helt fra gulv til loft? Det er ikke sikkert, at du tænker over, at du har uudnyttede overflader i din stue. Derfor kan du med fordel tænke kreativt på den front. 

Det ser ikke bare smart og stilfuldt ud med hylder på dine vægge, det giver dig også mere opbevaringsplads.