Reklame:


Foto: Universal Pictures

Er du typen, der arbejder meget, så kan det have konsekvenser for din hårpragt, viser ny forskning. Stress og mangel på hvile kan få håret til at forsvinde før tid.

Overarbejde og stor arbejdsbelastning kan forårsage stress. Det er ingen overraskelse, men hvad de fleste måske ikke ved er, at stress også kan ødelægge dine smukke hårpragt. Stress pumper hormoner rundt i din krop, som kan have en negativ indflydelse på dine hårsækkes helbred.

Reklame:

LÆS OGSÅ: Den nøgne øl: Bogen om pilsneren

Der er ganske vist masser af seje actionhelte, der lever uden hår – f.eks.
Dwayne “The Rock” Johnson, Jason Statham og Bruce Willis. Men selvom de tre skuespillere får det til at virke cool at leve uden hår, drømmer de fleste fyre om at beholde deres lokker så længe som muligt.

Daily Mail skriver, at en Sydkoreansk rapport har konkluderet, at mænd, som arbejdede mere end 52 timer om ugen, mistede håret dobbelt så hurtigt som de mænd, der tilbragte mindre end 40 timer på kontoret.

Reklame:

Undersøgelsen omfattede 13.000 mænd

Forskningen er den største af sin slags. Den undersøgte hele 13.000 sydkoreanske mænd i beskæftigelse – og forskerholdet kiggede på, hvilken indflydelse arbejdstid har på hårtab.

En af undersøgelsesforfatterne, Kyung-Hun Son, siger, at deres resultater “demonstrate that long working hours [are] significantly associated with the increased development of alopecia [hair loss] in male workers.”

Ifølge Son bør mænd i 20’erne og 30’erne begynde at begrænse arbejdstiden, hvis de oplever symptomer på hårtab, da arbejdstiden kan have indflydelse på, at man mister håret hurtigere end nødvendigt.

Men holdet bag undersøgelsen erkender naturligvis også, at gener spiller en enorm rolle i hårtab. Og det kan desværre ikke forebygges med mindre arbejdstid.

Kilde: Maxim