Reklame:


Vi har allerede hørt om alle de fysisk fordele ved at dyrke regelmæssig sex, men vidste du, at der også er en masse psykologiske fordele ved sex?

Fordelene er mange. Du får et bedre immunsystem, lavere blodtryk og forbrænder masser af kalorier, mens du har sex. Men sex er også godt for din psykiske tilstand, hvis man spørger to forskere på området. Både Ryan Anderson, der har en ph.d fra School of Arts and Social Sciences, og David Mitchell, der er lektor i psykologi fra James Cook University er ikke i  tvivl om alle de gevinster, som regelmæssig sex giver os.

Fysisk nærvær sørger for, at der bliver udløst en række kemikalier i din hjerne, hvilket beviseligt hæver dit selvværd. Men sex får dig også til at se bedre og mere ungdommelig ud.

Fortsætter efter reklameblokken:


Der er også evidens for, at nærvær kan ende med at sænke dit stressniveau.

Sex er vejen til mere selvværd

Igennem en undersøgelse af gnaveres adfærd i forbindelse med sex har forskning kunne fastslå, at angstfølelsen hos gnaverne blev mindre, og cellevæksten i hippocampus blev forøget, når gnaverne dyrkede sex dagligt henover en periode på 14 dage.

LÆS OGSÅ: Måden du går på, afslører hvor intelligent du er

Hvis du grundet stress har et højere blodtryk end du burde, kan sex også hjælpe dig.

Når du får en orgasme, bliver hormonet prolaktin frigivet i din hjerne, hvilket får dig til at føle dig døsig og afslappet. Derfor kan orgasmer ofte betyde, at vi bliver trætte og ender med at falde i søvn. Forhåbentlig ikke alt for tidligt…

Reklame:

Undersøgelser peger på, at i perioder hvor vi får mindre sex, vil vi typisk opleve flere depressive følelser og lavere selvværd end i perioder med mere regelmæssig sex.

Begge forskere peger på, at sex er en vigtig del af både kærlighed, nærvær og intimitet – og derfor er det afgørende for vores generelle velbefindende.

Kilde: Videnskab.dk

Reklamelink:
Elsker du fede gadgets og sejt tech? Så klik her og besøg Coolshop!