Du tror måske, at det er en røver, men den er god nok. En forskergruppe har fundet en sammenhæng imellem måden, vi går på – og vores estimerede intelligenskvotient.

Fortsætter efter reklamen:

Er du typen, der går stærkt, så kan du godt regne med, at du har en høj intelligens. Det nye forskningsprojekt har vist en tydelig sammenhæng mellem gå-tempo og IQ.

Børn, der har lav IQ, har en tendens til at gå langsommere, når de bliver voksne – hvor tilfældet er helt omvendt med folk med højere IQ. De går simpelthen hurtigere.

Er du hurtig eller langsom, når du går?

Hastigheden når du går, afslører ikke kun din IQ, men også hvorvidt du ældes hurtigt eller langsomt. Gruppen med lav IQ havde en tendens til at ældres hurtigere end gruppen med høj IQ. Og symptomerne på tidligere aldring satte allerede ind fra 45-års alderen, viser det nye studie.

Fortsætter efter reklamen:

De testpersoner, der gik langsomt, havde også de  ‘ældste’ hjerner, mens de testpersoner, der kom hurtigt udover stepperne, var udstyret med langt ‘yngre’ hjerner.

“Dem, der går langsomt, har mange forskellige tegn på aldring. De har blandt andet en mindre hjerne, et tyndere overfladeareal og små læsioner i hjernen, som vi ved kommer med aldring,” forklarer Line Jee Hartmann Rasmussen, der er postdoc ved Duke University i North Carolina, USA, og Hvidovre Hospital i Danmark, til Videnskab.dk

Der er simpelthen en sammenhæng mellem gå-hastigheder og ens kognitive funktionsevne, viser det sig.

Reklame:

I undersøgelsen var forsøgspersoner alle 45 år. Og de blev alle undersøgt for tegn på aldring. Blandt andet kiggede man på aldringstegn i hjernen, lungerne og tænderne.

Går du langsomt som voksen, kan det være tegn på lav IQ

Forsøgsdeltagerne har været fulgt af forskere igennem hele livet – og det betyder, at forskerne har fået et unikt indblik i udviklingen hos de forskellige forsøgsdeltagere.

LÆS OGSÅ: Parkour-gut nailer bane med stil

Og undersøgelsen kan altså ret tydeligt spore en sammenhæng mellem IQ og gå-tempo som voksen. Det overraskende var, at forsøgspersonernes IQ så tidligt som i 3-års-alderen faktisk kunne kobles sammen med deres individuelle aldring som 45-årig.

“Vi kan se, at det gennemsnitligt er de børn, der havde lavest IQ, der også går mest langsomt som voksne: Vi ved ikke helt, hvordan det hænger sammen, men det kunne måske tænkes, at de personer, der har en dårligere kognitiv funktion også får dårligere vaner, som påvirker helbredet gennem livet,” udtaler Line Jee Hartmann Rasmussen til Videnskab.dk.

Kilde: Videnskab.dk

Reklame: