Reklame:


Esport Racing Thor Qualmann

Foto: Lars Krogsgaard

Drømmer du om at køre seriøse racerløb mod andre dygtige kørere hjemme bag skærmen? Så er det Esport Racing, du skal gå til. Her fortæller stifter Thor Alexander Qualmann om de spændende planer for fremtidens digitale motorsport.

Hvem er du, og hvad er din baggrund?
Jeg er iværksætter med en stor passion indenfor den digitale motorsport. Min bagggrund ligger indenfor virkelighedens motorsport, hvor jeg selv har kørt på nationalt og internationalt plan fra 2002 til 2008. Siden da har jeg arbejdet som instruktør ved Porsche Central Eastern Europe og taget en uddannelse indenfor produktdesign på det Kongelige Kunstakademi i København. Indtil 2019 har jeg også arbejdet som freelance grafisk designer hvor jeg hovedsageligt har lavet opgaver til kunder indenfor motorsporten, heriblandt Jan Magnussen, Marco Sørensen, Aston Martin, Porsche og flere danske og internationale teams og kørere.

Reklame:

Hvorfor startede du ESR? Var der et behov?
Den digitale motorsport tilbyder mange af de samme ting som virkelighedens motorsport, men på et økonomisk plan, hvor alle kan være med. Der manglede bare et sted, som samlede folk, der havde interesse i at deltage i organiseret, digital motorsport. Kort sagt et sted hvor man kunne starte sin digitale motorsportskarriere, både nationalt og internationalt og køre online racerløb under professionelle forhold.

Hvis du ikke har råd til en Ferrari, så er det her så tæt på, du overhovedet kan komme. Foto: Lars Krogsgaard

Hvilket spil bruger I og hvorfor?
Vi benytter forskellige platforme. Vores største mesterskab Danish Esport Racing Championship, som tæller over 120 kørere, afvikles i spillet iRacing. Dette skyldes realisme, driftsikkerhed og brugervenlighed. Vi afvikler også virtuelle mesterskaber i F1 på både Playstation 4 og PC.

Hvordan fungerer selve løbene – sidder man sammen eller derhjemme? Og hvor ofte kører I?
Indtil videre afvikles alle mesterskaberne online, hvilket betyder, at deltagerne tilslutter sig serverne hjemmefra. Danish Esport Racing Championship afvikles hver tredje uge. Et mesterskab som Nordic Le Mans Series afvikles cirka en gang om måneden, hvorimod F1 på PC er cirka hver søndag.

Reklame:

Er der dommere på, så det går retfærdigt til?
Danish Esport Racing Championship og Nordic Le Mans Series afvikles med tre dommere eller derover. Live-dommere betyder, at der under løbene gives straffe, og derudover er det også muligt for kørerne at klage efter løbene. I et mesterskab som F1 på PS4 er det kun muligt at klage efter løbene. Det er altafgørende for os, at afviklingen foregår så fair som overhovedet muligt.

Grafikken er sindssygt flot. Det er næsten ikke til at se, at det ikke er den virkelige verden. Foto: Danish Esport Racing Championship

Hvad kræver det af udstyr at være med som nybegynder? Omvendt hvad bruger de professionelle af udstyr?
Det kræver computer, rat, pedaler, skærm, tastatur og mus. Dertil kommer hvilken type og prisklasse man vil bevæge sig i. Nogle kørere sidder på en kontorstol med rattet spændt fast på skrivebordet, og andre sidder i et racersæde i en professionel sim-rig med tre skærme, hydrauliske pedaler og et avanceret rat. Det dyre udstyr er dog ikke ensbetydende med, at du er hurtigere – med rent talent og basic udstyr kommer man langt.

Hvor tæt på virkeligheden er det?
I digital motorsport gør de samme mentale faktorer sig gældende som i virkelighedens motorsport. Det at køre stabilt, ikke lave fejl under pres og holde koncentrationen i længere tid er alle ting, som man skal mestre for at blive god i den digitale motorsport. Man har ikke g-kræfterne og samme fartfornemmelse som i virkeligheden. Men det er garanteret, at en god kamp på den virtuelle racerbane kan give lige så meget sved på panden som i virkeligheden.


Hvordan ser ESR ud i fremtiden?
I fremtiden er ESR stedet, man søger hen, hvis man vil starte sin digitale motorsportskarriere. Der vil være nationale og internationale mesterskaber i forskellige simulator-bilspil, som favner både bredde og elite. Vores eliteserier vil blive afviklet som underholdende liveevents, hvor deltagerne kan vinde store præmier. Generelt vil ESR være mere etableret med en stærk, veluddannet dommerstab ligesåvel som et topmotiveret hold af passionerede race club managers til at drive mesterskaberne.

Thor fra Esport Racing
Thor fra Esport Racing hos Formula Automobile, hvor ESR holder til. Foto: Lars Krogsgaard

Link til hjemmeside: www.esport-racing.eu
Link til Facebook-side: www.facebook.com/esportracing/

Herunder kan du se, hvor realistiske løbene er – og hvor super spændende det ofte er!