Reklame:


Forskere har længe troet, at der kun fandtes en slags elektrisk ål i verden. Men nu har de fundet ud af, at der ikke kun findes en, men tre arter. Og stødet fra den farligste ål overrasker også forskerne.

Elektriske ål er ikke til at spøge med. Det ved de fleste nok godt. Men har du nogensinde overvejet, hvor meget stød elektriske ål egentlig kan give?

E. Voltai er en helt ny elektrisk ål, som for nyligt er blevet opdaget i Amazonas. Efter fundet har forskere kunne dokumentere at E. Voltai er det dyr i verden, der kan give det absolut kraftigst stød blandt alle dyrearter.

Reklame:

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, før du køber brugt bil

Faktisk har den elektriske ål, E. Voltai, 860 volt i sig. Det er måske lidt svært at forholde sig til, hvor mange volt det egentlig er. Men i en dansk stikkontakt er der til sammenligning 230 volt. Så verdens farligste elektriske ål har altså over 3,5 gange mere power i sig end en normal dansk stikkontakt.

Tre slags elektriske ål i verden

Det var et hold af amerikanske og brasilianske biologer, der fandt den elektriske ål.

Reklame:

Ålen skriver sig da også direkte ind på en førsteplads som verdens farligste ål. Og ikke nok med det, så har forskerne altså fundet ud af, at der findes tre typer af elektriske ål.

Man har ellers i 250 år troet, at der kun eksisterede en slags elektrisk ål, siden den svenske videnskabsmand Carl von Linné opdagede den første.

Ved du, hvordan elektriske ål skaber elektriciteten? Du kan få mere viden om elektriske ål lige her:

Kilde: Videnskab.dk