Reklame:


Skal du forkæle din mor i år med en fantastisk mors dags gave?  Vi har fundet den perfekte gave, der helt sikkert giver point hos din mor.

Blomster er altid en sikker klassiker, men du kan også vælge en helt anderledes gave, end den du plejer at give. Vi har talt med Plakattrykkeren.dk, der fortæller, at der er et stort salg af collageplakater til mødrene netop nu.

“Vi sælger lige nu rigtig mange plakater til mors dag. Der er mange mødre, der kan se frem til at pakke en gave op med en samling af de bedste fotominder af børnene eller børnebørnene”, fortæller Trine Olsen fra Plakattrykkeren.dk.

Og der er sket en udvikling med gaverne siden Mors dag blev lanceret af den amerikanske forfatter Julia Ward Hov tilbage i 1872. Den oprindelige idé med at fejre de amerikanske mødre, var at give dem en fridag, hvor de kunne nyde en hel dag med fred og ro. Og sådan startede det også i Danmark, da vi adopterede dagen fra amerikanerne tilbage i 1929.

I Danmark var det Christian Svenningsen, fra ‘Foreningen for De Allierede Danske Våbenfæller’, der fik danskerne til at indoptage den amerikanske tradition med Mors Dag.

Det er efterhånden blevet en tradition, at mor bliver hyldet med en lækker mors dag gave. De danske mødre får typisk med en blomst og et kort, men det er blevet mere og mere almindeligt, at blomster erstattes af mere personlige gaver.

Men der er ingen tvivl om, at det er en god dag for blomsterhandlerne, der sælger rigtig mange blomster. Men hvis du vil forkæle din mor, så skal du sætte kryds i kalenderen søndag den 13. maj, der er datoen for mors dag i år.

SE DE FLOTTE PLAKATER TIL MORS DAG HER