Reklame:


Rigshospitalet søger forsøgspersoner der vil tage stoffer

Det er hjerneforskere fra Rigshospitalet, som er på jagt efter forsøgspersoner, der er villige til at deltage i et forsøg, der kræver, at du er parat til at tage psykedeliske stoffer.

Er du frisk på at lægge krop til, når forskere fra Rigshospitalet går i krig med at undersøge, hvordan psykedeliske svampe påvirker den menneskelige hjerne? Så skal du slå til lige nu. For lige nu søger Neurobiologiske Forskningsenhed på Rigshospitalet efter forsøgspersoner.

Du skal være over 18 år

Der er nogle krav, du skal opfylde for at deltage i forsøget. For det første skal du være hundrede procent rask. Derudover skal alle forsøgspersoner være over 18 år for at deltage. Det er mere specifik det psykedeliske stof psilocybin, som forskerne er interesseret i at undersøge.

Reklame:

Du bliver formentlig ikke rig af at deltage i forsøget, når du indvilliger i at teste, hvordan psilocybin virker på præcis din hjerne. Men forskerholder fortæller til Videnskab.dk, at du vil modtage et mindre beløb for ulejligheden.

Ikke festivaldosis, men stadig påvirkning

Du kommer ikke til at feste løs. Hele forsøget kommer til at ske på Rigshospitalet under kliniske forhold. Så syretrippet kommer ikke til at minde om, hvad du kender fra film og røverhistorier. Og du skal faktisk ikke engang indtage svampe. Stoffet fra svampene er udvundet i kapselform.

LÆS OGSÅ: Vil du imponere i baren? Så lær det her øl-trick

Reklame:

»Det er ikke en mikrodosering. Man får en psykoaktiv dosis, hvilket svarer til en medium dosis, så man mærker effekterne af det,« forklarer læge Martin Korsbak Madsen til Videnskab.dk.

Og man skal regne med, at det er helt individuelt, hvordan den pågældende dosis påvirker en.

»Nogle oplever dem som stærke, og andre mærker dem som mildere. Desuden er der variation i det oplevelsesmæssige indhold,« siger han

Der skal bruges 30 forsøgspersoner i forsøget

Neurobiologiske Forskningsenhed på Rigshospitalet leder efter minimum 30 forsøgspersoner. Og interessen har allerede været overvældende til det nye forskningsprojekt. Mere end 1.000 mennesker har allerede henvendt sig med deres kandidatur.

Men det betyder ikke, at alle deltagere er fundet endnu. Det er faktisk kun et fåtal af de interesserede, som kan bruges, fordi der er så skarpe krav til helbredet.

»Man skal være fuldstændig rask – fysisk og og psykisk. Man må så godt som aldrig have fejlet noget. Hvis der var et eller andet, der skulle gå galt, så ved vi, at vi har gjort vores for at minimere eventuel risiko,« forklarer Martin Korsbak Madsen til Videnskab.dk.

Kilde: Videnskab.dk