Emojis er blevet en naturlig del af mange menneskers skriftlige kommunikation. Det gælder primært tekstbeskeder på sociale medier eller på mobilen, men der er grund til at være forsigtig med, hvor du anvender emojis henne, hvis man skal tro israelsk forskning.

Fortsætter efter reklamen:

Er du typen, der strør om dig med emojis? Hvis det er en vane, du har anlagt dig, skal du måske til at overveje, hvornår og til hvem, du bruger dem.

Et israelsk forskningsprojekt viser, at emojis kan få dig til at virke mindre kompetent, når du anvender dem. I hvert fald hvis du benytter dem i arbejdsrelaterede beskeder. Det skriver Ben-Gurion University of the Negev, Israel, i en pressemeddelelse.

Brugen af emojis kan altså i værste fald underminere dig og få dig til at fremstå mindre kompetent, end du er. Studiet har dog et par år på bagen, så der kan selvfølgelig være sket noget med vores opfattelse af emojis, siden forsøget blev lavet.

Fortsætter efter reklamen:

Men det er værd at være opmærksom på, hvis du vil være sikker på at fremstå vidende og klog på dit fagområde.

Emoji erstatter ikke et smil i den virkelig verden

Det er forskere fra University of Haifa, Israel, der i samarbejde med hollandske forskere fra Amsterdam University har undersøgt, hvordan vi reagerer på, når emojis hopper ind i vores arbejdsmail.

LÆS OGSÅ: Så meget stød giver verdens farligste ål

Forsøget har 549 deltagere fra 29 forskellige lande, så på den måde bør der være taget højde for den kulturelle forskel, der kan være på de forskellige lande.

Reklame:

Flere og flere af os bruger emojis, når vi kommunikerer skriftligt, men det har store konsekvenser for den måde, vi bliver opfattet på, viser forskning.

Deltagerne i forsøget skulle forholde sig til om emojis fik afsenderen af arbejdsmailen til at virke:

1) Kompetent
2) Varm eller venlig

I forsøget modtog alle deltagerne de samme mails. Nogle indeholdte emojis, og andre gjorde ikke.

Resultatet af forsøget var tydeligt. Emojis gør intet godt for din skriftlige fremtoning i professionelt regi.

Konklusionen fra forskerholdet var, at emojis kun bør anvendes i privatregi, hvor du kender modtageren rigtig godt. Den lille smilende emoji erstatter altså ikke et smil i den fysiske verden, så drop det, hvis du vil være sikker på at fremstå professionel på din arbejdsplads.

Kilde: videnskab.dk

Reklame: