Best man tale

Skal din bedste kammerat snart giftes? Og har du påtaget dig tjansen som best man, så fortvivl ikke. Vi har snakket med Trine Bitsch fra Danske Taleskrivere, som har hjulpet os med at komme frem til en lille guide over ting, du ikke skal nævne i best man talen.

1) Nævn ikke tidligere scoring: Det kan være fristende at nævne alle de damer din kammerat har scoret – bare for at illustrere, hvor heldig bruden egentlig er, fordi hun har fået ham. Men lad være! Det er super upassende at snakke om andre damer end bruden til brylluppet. Brug i stedet nogle sjove historier, der beskriver, hvem din bedste kammerat er. Men drop alle de historier, der har udspillet sig klokken 4 om natten på det lokale værtshus eller diskotek. Druk, damer og opkast er no go!

2) Lad være at tude: Det er din bedste kammerat, der skal giftes, så selvom du er en mand, kan du godt blive en smule rørt. Men du må tage dig sammen! Du må hanke op i dig selv og være en mand. Det er brudeparrets aften – ikke din, så undgå at tiltrække unødvendig opmærksomhed ved at fælde alt for mange tårer.

3) Undgå at drikke mere end 1 flaske før talen: Best man talen er først den femte i talerækken til et bryllup. Det betyder, at du skal forsøge at holde dig ædru så længe som muligt. Alkohol og taler er sjældent nogen særlig god cocktail. Hvis du bare hælder glas ned, er der en stor risiko for, at du får lavet et pinligt stunt under din tale. Så et godt råd er at holde igen med alkoholen.

4) Drop alt snak om ekskærester: Taler er bygget op om gode fortællinger og anekdoter om brudeparret. Sørg for at de anekdoter du tager fat i, er vedkommende for dem, der er til brylluppet. Drop alle historier fra gommens tidligere liv sammen med en ekskæreste, uanset hvor god den måtte være. Der findes ikke noget mere upassende end best man-taler, der bygger på gommens tidligere liv.

5) Stop dig selv i tide: Du kunne sikkert snakke i timevis om alle de oplevelser, du har haft med gommen. Men der er rigtige mange taler til et bryllup. Sørg for at arbejde imod at holde en kort tale. Trine Bitsch fra Danske Taleskrivere anbefaler, at du aldrig holder en tale, der varer længere end 10 minutter. Og at du sørger for kun at udvælge et par anekdoter, der skal fortælle, hvem gommen er. Måske har du ovenikøbet et bud på, hvorfor bruden har forelsket sig i gommen.

Har du brug for flere gode råd til, hvordan du skriver en god best man tale, så kan Danske Taleskrivere hjælpe dig. De kan skrive din tale eller bare rette den igennem, du selv har skrevet. Så hvis du føler dig lidt usikker, er der altså professionel hjælp at hente.

Held og lykke med talen – vi ønsker dig en god og våd aften, efter du har holdt din tale.

LÆS OGSÅ: John ligner en helt almindelig mand, men vent til han åbner munden…