Reklame:


Derfor bliver du tiltrukket af eks'en

Ender du også ofte med at savle over eks’en, selvom du prøver at kæmpe imod? For på papiret er du jo kommet videre – og er færdig med hende. Men…

Nu behøver du ikke længere at slå dig selv oven i hovedet, fordi du gang på gang bliver tiltrukket af din eks. For ifølge videnskaben er det ikke så underligt endda. Faktisk er det kun helt naturligt. Din hjerne er nemlig konstrueret således, at den ofte kun husker gode ting som sex og kærlighed ved gamle forhold. Det er stoffet dopamin, der simpelthen går ind og fucker med din hjerne.

Men hvorfor bliver du tiltrukket af din eks? Det kan være, at hun har behandlet dig som skidt og endda var den, der endte jeres forhold.

Fortsætter efter reklameblokken:


Dopamin er skurken

Du er ikke svag, fordi du bliver tiltrukket af din eks. Vi mennesker er bygget til at søge imod tilfredsstillelse. Ubevidst er et af menneskets største behov at forplante sig. Og stoffet dopamin vil gøre, hvad det kan, for at det skal lykkes.

Dopamin frigives, når vi opnår nydelse, som for eksempel når du spiser, dyrker sex eller mærker gensidig kærlighed – og de nydelsesbehov opfyldte eks’en jo tidligere.

Læs også: 5 årsager til at hun ikke får orgasme

Du føler dig ganske enkelt bedre tilpas, når der flyder dopamin rundt i kroppen – og derfor vil din krop også hige efter det. Dopamin kan også hjælpe dig til at få en decideret lykkefølelse i kroppen, hvilket for eksempel sker, når du har fået en orgasme.

Faktisk ved vi også, at dopamin virker stærkt vanedannende, hvilket forklarer, hvorfor vi hele tiden vil søge efter situationer, hvor vi får det frigivet.

Din eks er kodet ind i din hjerne

Hvis din eks og dig var sammen i mange år, har I formodenligt delt meget godt sammen – og din hjerne vil derfor automatisk forbinde eks’en med frigivelse af dopamin. Og derfor vil den automatisk søge hen imod det igen.

Reklame:

– Når man dyrker sex, bliver der sendt en masse dopamin ud i hjernen, og det giver en orgasmelignende fornemmelse. Det er den, man husker. Og den fornemmelse kan genkaldes af hjernen, når man ser sin ekskæreste igen, forklarer hjerneforsker og professor emeritus ved Københavns Universitet, Albert Gjedde til DR.

Det er simpelthen ikke muligt at lukke ned for dine pandelapper, selvom du måske ville ønske, at du kunne lade fornuften sejre over dopaminen – især når det kommer til ekskærester. Men så let er det altså ikke.

Kilde: DR.dk

Reklamelink:
Elsker du fede gadgets og sejt tech? Så klik her og besøg Coolshop!