Vi kender alle til det med, at man indimellem får slynget noget ud, der måske ikke er helt godt. Af og til bliver man så frustreret og irriteret, så man ikke lige får tænkt sig helt om, inden man siger, hvad man tænker. Nogle gange er det yderst fornuftigt at stoppe op og tænke på, om det nu er klogt at sige det, man tænker. Det er dog ret svært, og det kræver meget øvelse at holde hovedet koldt i pressede situationer.

Her får du Mandesidens nye blogger Stine Gammelbys bedste tips og tricks til 10 ting, du virkelig ikke skal sige til din kæreste.

1: “Min eks plejede at…”
Nøjjj, hvor vi kvinder hader at blive sammenlignet med andre. Især når det er vores kærestes ekskæreste! Ville du selv synes, det var sjovt, at du skulle høre om din kærestes eks? Svaret er helt sikker NEJ!
Undgå så vidt muligt at snakke om din ekskæreste. Det gavner hverken dig eller hende at snakke om. Det er jo en ekskæreste af en grund, og derfor skal hun ikke nævnes mere end højst nødvendigt.

2: “Du kan jo ikke finde ud af det”
Du kender det helt sikkert fra dig selv. Det er altså langt fra sjovt at få den smidt i hovedet. Nej, hun kan ikke finde ud af det, men hun prøver. Hun gør sit bedste, og måske du kan anerkende hende for at prøve, i stedet for at smide det negative i hovedet på hende. Det er selvfølgelig helt okay at fortælle sin kæreste, at hun ikke kan finde ud af det, fordi det kan hun helt sikkert ikke, men måden, du siger det på, har altså en virkelig stor betydning. Måske du kunne sige: “Skat, det er rigtig dejligt, at du prøver, men det går jo ikke så godt. Skal jeg ikke tage over eller hjælpe dig med det?”
Det giver hende en helt anden opfattelse – du siger i princippet det samme, men det er bare meget mere rart at få det at vide på den måde fremfor: “Du kan jo ikke finde ud af det.”  

3: “Måske du skulle begynde at træne igen?”
Ja, okay, din kæreste har taget på, og det er da super irriterende. Ikke mindst for hende, men også for dig. Dog behøver du ikke at sige det til hende. Hun ved det godt. Hun har altså godt selv bemærket, at hun ikke længere kan komme ned i sine yndlings tætsiddende jeans.
Skal du absolut ud med det, så prøv i stedet for at sige: “Skat, jeg synes, at vi skal begynde at gå en aftentur hver aften eller tage i fitness sammen. Det kunne være skønt at få noget motion, og vi får det nok gjort i højere grad, når vi er sammen om det.”

4: “Du får ret, jeg får fred!”
Vi ved godt alle sammen, at det aldrig giver fred. Ofte bliver skænderierne/diskussionerne kun langt værre af, at man slynger dette ud. Man kan af og til blive så frustreret, så det bare ryger ud. Det er måske indimellem nok også for at provokere lidt. Men det nytter ikke noget. Man kommer ingen vegne, og jeg er sikker på, at hverken du eller din partner gider at diskutere. Så måske du bare skulle sige: “Okay skat, jeg synes ikke, vi kommer videre. Vi er uenige, og det går nok også. Skal vi ikke lade den ligge og komme videre?
Mine erfaringer siger mig, at det virker langt bedre bare at erkende, man er uenige og så finde en måde hvorpå, man kan komme videre.

5: “Det må du bestemme”
NEJ NEJ NEJ! Det er så dumt at sige det. Din partner spørger dig af en grund, og vi kvinder har altså indimellem brug for, at vores mand træffer beslutningerne for os. Det er helt forståeligt, at du måske er pænt ligeglad med, hvad I skal have at spise til aftensmad, men det betyder langt mere for hende, end du tror, at du indimellem tager beslutningerne. Er du ligeglad, så bare sig et eller andet. Det gør din kvinde rigtig glad, og du slipper derefter for at høre på, at du er ubeslutsom og ikke spor opfindsom.

6: “Hvad sagde jeg?”
Det er helt muligt, at du har fået ret, men det er altså pænt irriterende at få smidt den i hovedet på den måde. Det er jeg helt sikker på, du også selv ville synes. Indimellem er tavshed altså bedre end dumme ord, og det her er et af de tilfælde.

7: “Hvis du virkelig elskede mig, ville du…”
Nej, om din kæreste elsker dig eller ej har absolut ingen betydning for, hvad hun vil gøre for dig. Hvis det er noget, hun virkelig ikke har lyst til, så skal du altså heller ikke tvinge hende. Du synes jo heller ikke selv, at det er sjovt at blive tvunget til noget.
Du skal ikke bruge dette som et argument for, at hun skal gøre noget for dig. Prøv i stedet for at sige: “Det ville altså betyde meget for mig, hvis du…”

8: “Dine veninder er så irriterende…”
Ja, de er muligvis pisse irriterende. Men hvem siger ikke, at din partner tænker præcis det samme om dig og dine venner, når I sidder og råber under en fodboldkamp? Din kæreste har valgt sine veninder, fordi hun kan lide dem. Det behøver du ikke at kunne. Hun har valgt dem, og du skal blot acceptere, at de er en del af hende. Hun har langt fra behov for at høre om, at du ikke kan lide dem og hvorfor. Igen har vi et af de tilfælde, hvor det er bedre med tavshed, end at sige noget dumt.

9: “Din mor var ret lækker som ung”
Ja, hendes mor så pivhamrende fræk ud som ung. Men helt ærligt, det skal du altså ikke sige. Det er din svigermor, og din kæreste vil langt fra synes, at det er sjovt at høre om. Vi kvinder gider generelt ikke høre om, at I synes, andre kvinder er flotte, og da slet ikke vores egen mor.
Undgå så vidt muligt at kommentere på en flot kvindes udseende, jo mindre din kæreste spørger – og selv i det tilfælde, må du meget gerne underdrive!

10: “Kan du ikke bare tage afsted alene?”
Nej! Det er indimellem skønt at have sin partner med til arrangementer. Din partner spørger dig, om du vil med af en grund. Vi kvinder har da heller ikke altid lyst til at tage hjem til dine venner, vores trælse svigermor, eller tage til kedelige familiearrangementer osv., men vi gør det da alligevel. Og derfor forventer vi, at I gør det samme, om I har lyst eller ej. Og mon ikke du overlever at tage med til parmiddag eller familiearrangement engang imellem?

Bonus-info:
Indimellem er det helt okay, at du ikke forstår os kvinder. Vi kan også være super umulige at have med at gøre. Indimellem forstår vi ikke engang os selv. Og det er vel egentlig også okay. Husk du altid bare kan sige “Pyt med det.”
Overvej altid hvorvidt, det er nødvendigt at sige det, du virkelig mener. Et godt råd er, at du øver dig i at sige tingene på en blidere måde, vi kvinder er altså indimellem super sårbare, om vi vil indrømme det eller ej.
Vi kvinder elsker at få ret, og måske er det indimellem bedre bare at give os det, end at starte en kæmpe diskussion, hvis det er over en lille dum ting, som i bund og grund er ligegyldig.
Vi elsker jo at få vores vilje, især med de ting, vi virkelig brænder for. Og måske er det helt okay, at du bøjer dig for din kvinde. Jeg er helt sikker på, at hun giver igen på den ene eller den anden måde.


Hvem er Stine?

Stine Juel Gammelby er 21 år og læser til lærer på tredje årgang. Og så er hun Mandesidens nye blogger. Her vil du i fremtiden kunne læse hendes gode råd og spændende små historier fra livet som ung kvinde i Odense.

Følg med i Stines egen blog, hvor hun forsøger at vende det negative til noget positivt. Klik her!

Du kan også se mere til Stine på hendes Instagram-profil lige her!