Reklame:


Gaming mindsker ensomhed

Mens det meste af verden er sat i karantæne, går millioner af mennesker online, for at spille, snakke og holde kontakten ved lige med både venner og familie. Lektor bifalder gamingens positive egenskaber under krisen.

Flere end 600.000 folkeskoleelever har været sendt hjem og uden kontakt til klassekammerater, er det let at lade ensomheden råde. Løsningen kan dog være simpel, for mens mange keder sig, så er der én gruppe som stortrives.

Gamere har længe dyrket de online sociale fællesskaber, og ifølge PhD og lektor ved IT Universitetets Center for Computer Games Research, Rune Kristian Nielsen, er der mange gode grunde til, at gaming, både on- og offline, er en god måde at holde modet oppe under karantænen.

Fortsætter efter reklameblokken:


– Spil kan gøre rigtig meget for os, og særligt i en presset tid som denne. De gode spil kan både give et pusterum fra den overvældende negative nyhedsstrøm fra hele verden, mens online spiloplevelser kan modvirke ensomheden, når vi logger ind sammen og arbejder sammen mod et fælles mål. Om det så er konkurrencepræget spil som Counter-Strike eller spil som Minecraft med et højt fokus på leg, så er det vigtige egentlig, at vi dyrker det sammen.

Verden flokkes til tastaturet

Ifølge spilplatformen Steam, som er et af verdens største spildistributører og -fællesskaber, har 2020 været præget af næsten daglige rekorder på antal samtidige online brugere, hvilket i starten af april nåede knap 24 millioner.

Den overvældende interesse for spil kan også mærkes hos danske spildistributører som Playgames.dk. Det fortæller direktør og medejer, Jack Jørgensen.

– Som så mange andre har vi lukket vores fysiske kontor ned, men vi arbejder absolut på højtryk for at levere spilnøgler og yde support. De seneste uger har været vanvittige på mange måder, og vi har oplevet en markant stigning i salget. Samtidig er vi også glade for, at vores hjørne af samfundet med gaming og internetbrug, kan være med til at give lidt pusterum med spil og online samvær, til de mange karantæneramte danskere derude.

Gaming er for alle

Reklame:

Blandt Sundhedsstyrelses retningslinjer for at bremse CoVID-19-udbruddet, er fysisk distancering et af de mest mærkbare tiltag. Men netop det påbud er for mange nu en mulighed for at give computer-, konsol-, eller mobilspil en chance. Selvom gaming typisk har været set som en drengekultur, så er der ifølge Rune Kristian Nielsen intet til hinder for, at hverken mænd, kvinder, unge eller gamle ikke skulle give sig i kast med gaming.

Playgames.dk har som en af Danmarks største spilforhandlere sammenlagt mere end 50 års erfaring fra spilverdenen, og vil både gerne hjælpe med at finde det rigtige spil til den enkelte, men anbefaler også et par titler til alle.

– Gaming-præferencer er lige så forskellige som hvilke bøger eller mad vi kan lide. Men har man en Nintendo Switch konsol, så er Animal Crossing den perfekte flugt fra karantænetider, med Nintendos typiske hyggelige grafik og en mulighed for at besøge hinanden online. Er man mere til strategi, så er Civilization et godt bud mens actionfolket med hang til det middelalderlige længe har set frem til det nye Bannerlord.