Reklame:


Populære sange til træning på Spotify

Med 54 mio træningsplaylister har Spotify undersøgt de største trends for 2019 og kigget i spåkuglen for 2020.

2020 er så småt gået i gang, og januar er kendt for at være den måned, hvor vores nytårsforsæt om både fysisk træning og mental sundhed skal leves ud. Her spiller musikken ofte en central rolle i forhold til både motivation og indre ro. Med mere end 54 millioner træningsrelaterede playlister har Spotify undersøgt de største trends for året, der er gået, mens de har kigget i spåkuglen for 2020.

Musik og træning går ofte hånd i hånd, hvor hits med mange taktslag kan sætte tempo i benene, mens rolige rytmer og afslappede toner kan bidrage til den mentale ro. Spotify har kigget tilbage på vores vaner fra 2019, og her får Danmark en flot bronzemedalje på listen over de mest aktive lande målt på antallet af træningsplaylister. Dog slået af vores nordiske naboer i Norge og Sverige, der indtager henholdsvis første- og andenpladsen.

Reklame:

Når pulsen skal op, og sveden drypper, er der særligt tre sange, som vi tænder for. Den mest streamede sang på danskernes træningsplaylister i øjeblikket er kæmpehittet ‘Dance Monkey’ med Tones and I. På en andenplads ligger Goodboys featuring MEDUZA’s hit ‘Piece Of Your Heart’, mens det elektroniske remake af 00’er hittet ‘All Around The World’ med A Touch of Class og R3HAB indtager tredjepladsen.

Danmark er den mest løbeglade nation

Når man kigger tilbage på 2019 var særligt løbetræningen populær, hvor størstedelen af træningsplaylisterne skulle hjælpe med at tilbagelægge flere kilometre i løbeskoene. Her indtager Danmark førstepladsen som den mest løbeglade nation med den største andel af løbeplaylister sammenlignet med resten af verden.

Reklame:

Hvis der skal lidt mere dansk lyd i høretelefonerne på løbeturen, er særligt den danske DJ Faustix’ remix af det unge stjerneskud Alexander Oscars store hit ‘Complicated’ featuring svenske SVEA populær. Sangen er det mest streamede danske hit på træningsplaylisterne og sætter i øjeblikket ekstra fart i løbeskoene.

Foruden løbetræning har også yoga- og meditationsplaylister været populære i 2019, og her topper vores naboer i Sverige listen som det mest ‘zen’-land, mens vi ligger på en fjerdeplads efter Norge og Sverige.

Selvforkælelse og meditation bliver buzzwords for 2020

Netop følelsen af ‘zen’, sundhed og selvforkælelse forudser Spotify til at blive en endnu større trend i 2020. I 2019 oplevede de en stigning på 113% i streaming af meditationsplaylister, hvilket er højere end nogen anden træningsform.

En voksende trend i 2019 var også sundheds- og fitnesspodcasts, der oplevede en stigning på 145% over året. I Danmark er især fodboldpodcastene ‘Fodboldministeriet’ og ‘Mediano’ populære, men også de særlige søvnpodcasts har vundet større indpas. Fx podcasten ‘Sleepy’, hvor værten Otis Gray læser klassiske historier højt, som skal hjælpe lytterne til at falde i søvn. Det er en trend, som Spotify kun spår endnu større i 2020.

“Vi forbinder ofte musik og sundhed med højt tempo og puls, men en af de store trends for 2020 bliver, at vi i endnu højere grad bruger musikken til at slappe af, finde indre ro og forbedre vores søvn”, fortæller Spotifys nordiske Managing Director Jenny Hermanson.

Uanset hvad er der i hvert fald ingen tvivl om, at vores fokus på sundhed og træning ikke bliver mindre i 2020.

De mest streamede træningssange i verden på Spotify (fra september-december 2019)

  1. ‘Till I Collapse” – Eminem, Nate Dogg
  2. I Don’t Care” – Ed Sheeran, Justin Bieber
  3. Dance Monkey” – Tones and I
  4. If I Can’t Have You” – Shawn Mendes
  5. Beautiful People” – Ed Sheeran, Khalid
  6. Sucker” – Jonas Brothers
  7. SICKO MODE” – Travis Scott
  8. Higher Love” – Kygo, Whitney Houston
  9. Lose Yourself” – Eminem
  10. i’m so tired…” – Lauv, Troye Sivan