Reklame:


Afdøde sangerinder

Engang imellem sker det jo desværre, at mennesker må forlade denne jord. Og hvis der er tale om kønne, dygtige sangerinder, er tabet naturligvis yderst begrædeligt.

Fællesnævneren for disse fire piger er, at de ikke mere er iblandt os levende. De kommer fra så forskellige steder og kulturer som Rusland, USA, Colombia og Canada. Og så har du – måske – endnu ikke hørt om dem. For man lytter næppe så meget til dem her til lands. Det kommer du så til nu, og selvom der næppe dukker flere nyudgivelser op, kan vi da altid glæde os over deres videoer:

Zhanna Friske (1974 – 2015) var en russisk sangerinde, model (sågar nøgen i det russiske mandeblad Maxim) og skuespiller. Efter starten i pigegruppen “Blestyashchiye”, slog hun sig løs i en række sexede og farverige sange. F.eks. “Portofino”, “La-la-la” og den skægge video “Malinki” (Snehvide og de 7 små dværge???) sammen med Discoteka Avariya. Hun døde af en hjernetumor i en alder af blot 40 år:

Reklame:

Amerikanske Eva Marie Cassidy (1963 – 1996) havde vel den mest krystalklare, luftige stemme, man(d) kan forestille sig. Hun måtte i hvert fald gerne synge godnatsange for undertegnede. Et par år efter sin død, blev hun opdaget af et par BBC-værter og blev straks til kult. Bl.a. med opsamlingsalbummet “Songbird”. Eva Cassidy måtte give op til modermærkekræften som blot 33-årig:

Reklame:

Soraya (Raquel Lamilla Cuevas) (1969 – 2006) delte sit liv mellem USA og det oprindelige hjemland, Columbia. Den latina-smukke, sexede pige med det krøllede hår og de mørke øjne, fik et kæmpehit med “De Repente”, som under titlen “Suddenly” også udkom på engelsk. Jeg kan dog bedst lide den spanske version! Der var desværre brystkræft i familien, hvilket Soraya i 2006 døde af:

Kelly Fraser (1993 – 2019) brød igennem med en Youtube-version af Rihannas “Diamonds” på sit eget sprog, inuktitut. Med tiden blev stemmen dybere, mere moden og måske også lidt hæsere. Som en af de få inuit-sangere fra den nordlige Nunavut-region i Canada, nåede hun at lave en række sange, bl.a. om sit oprindelige folks trængsler. Kelly tog sit eget liv juleaftensdag 2019, blot 26 år gammel: