Et helt nyt studie viser entydigt, at sex er den bedste medicin i verden. Så hvis du endnu ikke har planlagt juleferien ned til mindst detalje, så bør du helt klart overveje at indlægge tid til lidt romantik undervejs i den ellers travle juletid. Det kan ende med at redde dit liv på den lange bane.

De fleste mennesker nyder sex, fordi det simpelthen er fantastisk. Men nu viser det sig, at videnskaben også mener, at det er godt for dit helbred. Tidligere undersøgelser har allerede vist, hvordan det booster dit immunforsvar og beskytter dig imod forskellige kræftformer. Men det sænker også dit stressniveau, forbedrer dit humør og hjælper dig med at sove bedre.

Men en spritny undersøgelse tilføjer endnu en gevinst ved sex. Det viser sig, at det beskytter dig mod hjerteanfald og holder dig i god form. Så der er ingen tvivl om, at du bør prioritere romantik med kæresten i juleferien, for det er uden tvivl naturens bedste medicin.

I undersøgelsen studerede forskere 1.165 mænd i alderen 40-70 år igennem hele 16 år. Det, de kiggede på, var sammenhængen imellem mændenes helbredshistorie, deres seksuelle aktivitetsniveau samt deres generelle sundhedstilstand.

Hvad siger forskningen?

Forskningen opdagede, at de mænd, der havde mest sex, havde den laveste risiko for at udvikle hjertekarsygdomme. Og de mænd der havde sex to til tre gange sex om ugen, havde 45 procent mindre risiko for at udvikle hjerteproblemer. Når man sammenlignede med den gruppe af mænd, der kun fik det en gang om måneden.

Denne undersøgelse skulle være særligt troværdig, fordi forskerne har taget hensyn til faktorer som helbred, blodtryk og om mændene var rygere.

Sexforsker Dr. Justin Lehmiller forklarer at holde bag undersøgelse opdagede en unik sammenhæng mellem seksuel aktivitet og sundhed i hjertet.

Lehmiller forklarer, at forskningen viser, at sex fremmer hjertesundheden, fordi det dels er en form for motion, men endnu vigtigere, fordi det er afstressende på kroppen og dermed også på hjertet.

Reklame:

En separat undersøgelse fra Princeton University fandt ud af, at daglig sex øger i cellevæksten i hippocampus. Og dermed øges det område af hjernen, som er  delvist ansvarlig for at holde stressniveauet i kontrol. Så flere studier peger på, at sex får dig til at føle dig mindre stresset.
Så nu har du alle de gode argumenter til, hvorfor du skal tilbringe hele juleferien i sengen sammen med kæresten.