Reklame:


Intimbarbering

Tidens trend er mere dusk end busk, når det kommer til kønsbehåringen. Sexolog peger på den gyldne middelvej mellem det glatte og det uberørte look, men spår også en vild fremtid for bundgarnet.

Kønsbehåring er et vilkår, om man vil det eller ej. Og siden de gamle egyptere først fattede ragekniven, har hårmoden bølget frem og tilbage lige fra glatbarberet til i fuldt flor. Ifølge en af Danmarks førende sexologer Jakob Olrik har intimfrisurer ikke udelukkende et æstetisk formål – de afspejler også politiske ideologier og personlige holdninger.

Mange betragter det i dag som ulækkert og lidt hippieagtigt at lade urskoven stå uberørt. Samtidig bevæger vi os også videre fra de seneste års trend, hvor man skulle være hårfri og skamme sig over sin kønsbehåring. I dag er mainstreammoden mellem det helt glatte og så det uberørte look. Vi vil have en trimmet og velholdt lille have, fortæller Jakob Olrik, som også nævner de biologiske fordele ved lidt hår, da det udskiller tiltrækkende duftstoffer.

Fortsætter efter reklameblokken:


En Megafon-undersøgelse foretaget i 2018 viser, at omkring to tredjedele af voksne danskere fjerner hår fra underlivet, og 49 procent af mænd trimmer blot, mens det samme gælder for 42 procent af kvinder.

Intimbarbering

Et skød med mange muligheder

Hos Nicehair.dk, som er blandt landets største onlineforhandlere af skønhedsprodukter, kommer den nuværende intimtrend til udtryk i, at efterspørgslen på produkter, hvor kunderne selv kan styre hårpragten, er i vækst.

– Hvor hårfjerningscreme, som simpelthen fjerner alt, var populært for nogle år siden, så er vores produktkategori nu justeret mere ind mod, at vores kunder gerne vil kunne style lidt mere. Intimbarberskum og -gel samt skrabere er særligt populære her om sommeren. Det tyder på, at der er en klar bevidsthed og måske også lidt stolthed i at lade lidt men ikke alt hår blive, siger direktør for Nicehair.dk Tonny Nielsen.

Foruden webshoppen driver Nicehair også to skønhedsklinikker i Esbjerg og Kolding, som begge tilbyder intimhårfjerning. Her oplever Tonny Nielsen også meget direkte, at danskerne har en holdning til kønsbehåringen.

Reklame:

– En komplet hårfjerning en gang om måneden var tidligere metervaren, alle skulle have. Nu fortæller vores kosmetologer, at folk er mere nysgerrige på mulighederne, og de søger inspiration og vil høre, hvad andre kunder får lavet.

Næste trend: dreadlocks eller perler?

Kønsbehåringen vil nok altid være et debatemne. Derfor opfordrer sexologen også til, at man selv mærker efter, hvad der virker bedst. 60’erne og 70’ernes hippietid dominerede med knæhøj karse og fri hårvækst, mens de seneste 30 år har fjernet mere og mere kønsbehåring, indtil der ved årtusindeskiftet ikke var noget tilbage at fjerne.

Om man er til det ene eller det andet, mener Jakob Olrik, at én ting er helt sikkert: Den intime hårmode er dynamisk og vil skifte retning igen i den nærmeste fremtid.


Den intime hårmode har til alle tider ændret sig, og det vil den blive ved med. Det kan være, at kønsbehåringen i den nærmeste fremtid skal farves eller smykkes med perler. Det kan også være, at små dreadlocks bliver det nye. Der noget sjovt i at lege med det, og herigennem kan vi give udtryk for, hvem vi er, siger Jakob Olrik.

Reklamelink:
Elsker du fede gadgets og sejt tech? Så klik her og besøg Coolshop!