Reklame:

“Penge gør dig ikke lykkelig”. Det er noget, vi plejer at sige til hinanden herhjemme i lille Danmark. Men nu viser ny forskning, at det faktisk ikke passer helt. Der findes et magisk beløb, som ifølge en undersøgelse skulle gøre os lykkeligere.

Selvom penge ikke gør lykke i sig selv, så gør de tilværelsen lidt lettere. En gruppe forskere fra Purdue University har derfor valgt at undersøge, om og hvor mange penge der skal til, for at vi bliver lykkelige.

I undersøgelsen deltog 1,7 millioner mennesker fra 164 lande, så undersøgelsen er enorm. Det forskerne kiggede på, var deltagerne følelsesmæssige velvære, daglige følelser og livsevaluering. Deltagerne skulle selv vurdere, hvor tilfredse de var med deres liv. Ifølge undersøgelsen, som udkommer i Nature Human Behavior, har forholdet mellem penge og lykke dog visse grænser.

Reklame:

“It’s been debated at what point does money no longer change your level of well-being. We found that the ideal income point is $95,000 for life evaluation and $60,000 to $75,000 for emotional well-being. Again, this amount is for individuals and would likely be higher for families,” forklarer hovedforsker Andrew T. Jebb.

LÆS OGSÅ: Videnskaben har talt: Derfor kan det godt betale sig at være single

Der viste sig at være store variationer på beløbet i forhold til de forskellige verdensregioner. Den ideelle indkomst for hvornår du oplever følelsesmæssig velvære lå i Nordamerika på mellem $ 65.000 og $ 75.000. I Østasien, Vest- og Nordeuropa, Australien og New Zealand var beløbet på omkring $ 50.000. For resten af verden var beløbet langt mindre.

Reklame:

Det ser altså ud til, at vi i Danmark er tilfredse med tilværelsen, hvis vi har en indkomst på $ 50.000 svarende til omkring 300.000 kroner.

Det ser fortsat ud til, at folk der tjener væsentlig mere oplever et lavere niveau af tilfredshed, så det er stadig ikke en fordel at tjene for meget.

Kilde: Iflscience

Reklame: