Reklame:

Der skal ikke være forskel på, hvor meget alkohol mænd og kvinder bør drikke på ugebasis, slår professor fast efter kæmpe studie.

Bare otte genstande om ugen er nok til at forkorte dit liv betragteligt, slår ny rapport fast. Det er ikke uden risiko at drikke alkohol. Det kommer vist ikke bag på os. Men at over en genstand om dagen kan være sundhedsskadeligt, er ny viden for os.

Reklame:

Det er et nyt internationalt studie, som har fundet bevis for, at det kan være skadeligt at drikke mellem 8-16 genstande om ugen. Det er en nyhed, der får Børge Nordestgaard, som er professor på Københavns Universitet til at anbefale alle danskere til maksimalt at drikke en genstand om dagen.

LÆS OGSÅ: Alkohol og kaffe får dig til at leve længere, fastslår ny forskning

Sundhedsstyrelsen ændrer ikke sine retningslinjer

Men nyheden vinder ikke genklang i Sundhedsstyrelsen. De holder fast i deres anbefalinger, der lyder 7 genstande for kvinder om ugen og 14 for mænd.

Reklame:

– Det er ikke noget ved det her studie, som i sig selv får os til at sige, at nu skal vi ændre grænsen. Men det er klart, at vi med jævne mellemrum vil vurdere, om der samlet set er kommet ny forskning, der betyder, at vi skal kigge på anbefalingerne en gang til, forklarer Niels Sandø, der er sektionsleder i sundhedsstyrelsen til DR.

Den store internationale undersøgelse har ellers undersøgt 600.000 forsøgspersoner i 19 lande, og konklusionen er ikke til at tage fejl af. Voksne mennesker der har et alkoholforbrug på over en genstand om dagen har langt større risiko for at få  hjertekarsygdomme.

Kilde: DR

Reklame: