Reklame:


Vi har forstået pointen om, at sex er godt. Men faktisk har kaniner ikke kun fat i den lange ende, når det kommer til at øve forplantningsevner i højeste tempo, men faktisk også når det kommer til at spise.

Gulerødder er godt for helbredet – også langt sundere, end vi måske går rundt og tror. Faktisk ved forskere allerede på nuværende tidspunkt, at gulerødder nedsætter risikoen for at få kræft. Så kom bare i sving, gutter!

Grøntsager hjælper med at forebygge imod kræft

Forskere har allerede masser af dokumentation for, at de mennesker, der flittigt spiser mange grøntsager, har langt mindre risiko for at udvikle kræft. Hvis du spiser mange gulerødder og beslægtede grøntsager som for eksempel persillerod, selleri og pastinak vil det være den rene gift for kræftcellerne i din krop.

Reklame:

Den type grøntsager indeholder nemlig to stoffer – polyacetylenerne falcarinol og falcarindiol. Det er stoffer, som planterne oprindeligt bruger til at modarbejde angreb fra svampe og andre mikroorganismer. Men nu viser forskning, at de samme stoffer faktisk kan hæmme væksten af kræftceller og dermed slå dem ihjel.

Forsøg på rotter beviser sammenhængen

Det er et helt nyt studie foretaget på rotter, der bekræfter tidligere antagelser i forskermiljøer. På rotterne viste det sig også, at de to kemiske stoffer kunne begrænse betændelse.

LÆS OGSÅ: Nyt studie: Cannabis giver bedre sexuel nydelse for kvinder

Reklame:

Man har igennem forsøg i petriskåle med de to stoffer, falcarinol og falcarindiol, fundet ud af, at de forstærker hinandens evne til at slå kræftceller ihjel. I praksis betyder det, at stofferne er mere modstandsdygtige over for kræftceller, end hvis de skulle bekæmpe kræftcellerne enkeltvis.

Så bare giv den gas med gulerødderne, venner! Så kan du lege kanin med konen i endnu længere tid.

Kilde: Videnskab.dk