Læs løbet
Reklame:

Cykling er populært som aldrig før. Både som motion og som tv-underholdning. Og nu hjælper Henrik Zachariassen både cykelryttere og cykelfans til en større forståelse for den alt afgørende taktik, der bringer rytterne øverst på podiet.

Cykelløb handler om meget andet end at være den stærkeste og hurtigste i feltet. Det handler om at læse vinden rigtigt, bruge kræfterne fornuftigt, angribe, sikre sig en plads i udbrud. Og alligevel er der mange ryttere, der stiller op til start uden at have gjort sig tanker om hvilken taktik, de vil bruge. Og det er ikke alle cykelryttere, der kører på et niveau, hvor en del af udstyret af radioer og en sportsdirektør i øret.

I bogen ”Læs løbet – taktik for cykelryttere” giver Henrik Zachariassen, der selv har 25 års erfaring som licensrytter, en grundig indføring i alle de elementer, der hører med til en god taktik. Og på den måde kan amatørrytteren også opnå bedre resultater på cyklen, for lad os være ærlige: Alle, der stiller op, vil gerne vinde. Der er ingen, der stiller op til et cykelløb bare for at være med.

Reklamevideo:

I bogens forord forklarer sportsdirektør og tidligere toprytter Brian Holm om vigtigheden af at bruge hovedet og tænke taktisk, når man sidder i sadlen. Det er i den gode taktik, man finder sejren.

Oprindeligt har cykelløb været en individuel sport, men det er efterhånden blevet en holdsport, der tiltrækker et stort publikum Henrik Zachariasen har primært skrevet bogen til almindelige cykelrytter, der ikke kører for et organiseret hold. Men han har også et kapitel, hvor han skriver om holdkørsel. Et kapitel, der også er relevant for det mange cykelfans, der gerne vil lære sporten endnu bedre at kende. For som med alt andet sport, så er det sjovere at se en sport, man selv forstår og kan læse.


Henrik Zachariassen har tidligere kommenteret cykelsport for TV 2 SPORT og Eurosport, og den evne fornægte sig ikke i bogen, hvor han med sin viden formår at få alle til at forstå cykelsportens kompleksitet. Og slår fast, at det kræver både et godt hoved og en god fysik at nå til de øverste pladser på podiet.

Reklamevideo: