LEGO Nissan GT-R


LEGO Speed Champions Nissan GT-R NISMO er en hyldest til den legendariske japanske superbil. Sættet kommer til salg i første halvdel af 2020.

I dag præsenterede LEGO-koncernen og Nissan en model, som hylder en af de mest ikoniske japanske superbiler – Nissan GT-R NISMO. Det er det første partnerskab nogensinde mellem LEGO og den japanske bilproducent.

Reklame:

LEGO-modellen blev præsenteret af LEGO-koncernens CEO Niels B. Christiansen og Asako Hoshino, som er Executive Vice President hos Nissan, på bilproducentens globale hovedkontor i Yokohama.

Niels B. Christiansen udtalte følgende: “Udover at kunne tilbyde en fantastisk og sjov bygge- og legeoplevelse håber vi, at denne model også vil inspirere børnene til at lære mere om ingeniørkunst, og hvordan man skaber ting i den virkelige verden. På samme måde, som ingeniørerne gennem årtier har forbedret denne bils design og præstationer, kan børnene bygge, adskille og genopbygge bilen, hvilket stimulerer vigtige færdigheder som kreativitet, vedholdenhed, problemløsning og kritisk tænkning. Vores mission er at inspirere dem til at blive fremtidens udviklere.”


LEGO Nissan GT-R

Asako Hoshino sagde følgende: “Nissan GT-R og LEGO-brandet er begge berømte og elsket af fans i alle aldre over hele verden, og vi er stolte af at være den første japanske bilproducent nogensinde til at indgå et partnerskab med LEGO-koncernen. Mange af vores Nissan kunder kan spore deres passion for biler tilbage til den tid, hvor de som børn byggede LEGO-biler. Takket være dette partnerskab kan alle blive en “takumi”, som er titlen på de håndværkere, der bygger GT-R. I år kan GT-R desuden fejre 50 års jubilæum, og man kan ikke forestille sig en bedre måde at fejre det på end ved at dele GT-R med fans af Nissan og LEGO over hele verden!”

Ikoniske baglygter genskabt i klodser

LEGO Speed Champions Nissan GT-R NISMO kommer til salg i hele verden i januar 2020. Det er et af de første sæt med temaet Speed Champions 2020, som bliver 25 % større end i årene før. GT-R NISMO-modellen består af 298 LEGO-dele og omfatter autentiske og komplicerede detaljer fra den ægte racerbil i en relativt lille LEGO-model. Det var en interessant udfordring for LEGOs chefdesigner Chris Stamp.

“I LEGO Speed Champions har vi altid en målsætning om at inkludere nye typer racerbiler. Og med fokus på drifting og racerløb var den rekordbrydende Nissan GT-R – og især den nye GT-R NISMO – øverst på vores ønskeliste. Autenticitet er altid det vigtigste for os, og vi brugte lang tid på at undersøge forskellige byggeteknikker, så vi kunne genskabe baglygterne korrekt, da de er en af de mest genkendelige detaljer på bilen. Jeg er virkelig tilfreds med resultatet!”

LEGO Nissan GT-R

Hiroshi Tamura, som er Nissans Chief Product Specialist for GT-R og uformelt går under navnet “Mr. GT-R”, godkendte LEGOS modelbil: “GT-R har været en del af mit liv, siden jeg var 10 år gammel. Arbejdet med LEGO-koncernen vækkede den 10-årige dreng i mig, og jeg fik genopfrisket, hvad der gør GT-R til noget helt særligt for mig. Det er utroligt så meget LEGO-koncernens opmærksomhed på detaljerne minder mig om vores egne håndværkere”.

Ved dagens event blev GT-R NISMO 2020 vist sammen med LEGO Speed Champions Nissan GT-R NISMO. Den stærkeste GT-R i historien er tilgængelig nu, og den har følgende features: forreste og bageste kofanger, tag, bagklap og hækspoiler i kulfiber, forskærme i kulfiber og med særligt udformede luftindtag, nye letvægtsfælge og nye dæk, fintunet undervogn og gearkasse, Brembo-kulfiberbremser og nye turboladere.

LEGO Nissan GT-R