Reklame:

Har du svært ved at motivere dig selv i klimakampen? Så kan det være, du skal overveje at komme op af sofaen, for en gruppe forskere forudser, at øllen kan blive påvirket, hvis vi ikke får stoppet klimaforandringerne i tide.

Problemer er der nok af, når vi snakker klimaforandringer, men nu lufter et kinesisk forskerhold også for muligheden for at produktionen af øl kan blive påvirket.

Det skriver CNN.

Reklame:

Forskerholdet peger på, at klimaforandringer uundgåeligt vil komme til at påvirke verdens kornsorter – og i den sammenhæng er byg ingen undtagelse. Øl vil med stor sandsynlig blive påvirket af stigende temperaturer og tørke.

Forskerholdet har beregnet lidt på, hvordan klimaforandringer kan komme til at påvirke øllen, produktionen af den og priserne på den. Og det ser lidt sort ud for os øldrikkere.

Ølpriser kan stige med 50 %

Forskerne anvendte en klimaberegningsmodel og forudså et fald på mellem 3 og 17 procent i produktionen af byg. Og den store difference i faldet skal ses i lyset af, om man har de optimistiske eller pessimistiske briller på.

Reklame:

Er du også øl-elsker? Så handler det om at mindske dit aftryk på klimaet, hvis du skal tro de nyeste beregninger.

Der vil som følge af færre øl også komme en prisstigning på øl. Klimaforandringerne vil betyde en prisstigning på gennemsnitligt 50 procent, hvis man skal tro beregningerne.

LÆS OGSÅ: F1-inspireret motorbåd fra designeren af verdens dyreste bil

Studiets resultat er dog ikke stensikkert, da der som sagt kun er tale om en forudsigelse. Men beregninger viser, at det har konsekvenser for flere af jordens goder, hvis vi ikke ændrer vores adfærd.

Reklame:

»Hvis du ikke har lyst til, at det skal ske – hvis du stadig vil kunne drikke et par øl – så er den eneste mulighed at dæmpe klimaforandringerne,« siger Dabo Guan fra University of East Anglia i Storbritannien, til CNN.

Beregninger er udgivet i en artikel i Nature Plants.


Kilde: Videnskab.dk

Reklame-links: