Det perfekte jakkesæt

Hvis man ikke er vant til at gå i jakkesæt, kan det være svært at vide, hvad man skal gå efter. Og selvom sort virker som det sikre valg, så er det ikke alt, som passer godt sammen med sort. Men her får du en guide til, hvordan du finder det bedste jakkesæt for dig.

Farve

Hvis man kun skal have et jakkesæt, vil det sikre valg være sort. Her kan man med fordel vælge at gøre begge dele i sort. Både blazer og bukser vil kunne tones ned og bruges hver for sig. Men hvis man skal være helt korrekt, så er det ikke sort, der er den klassiske jakkesætsfarve. Det er derimod det mørkeblå, som har denne titel. Det sorte jakkesæt er nemlig noget, der primært skulle benyttes til begravelser i gamle dage.

Derfor er det også en gode ide, at man investerer i en mørkeblåt sæt. Den blå farve er elegant, og kan mixes med et væld af andre farver. Jakkesættet kan også bruges til alle begivenheder. Og er derfor et godt alternativ til det klassiske sorte sæt.

Du kan også vælge at gå med et koksgråt sæt. Dette er også klassisk og kan gå til alle begivenheder. Farven passer til mange ting, og man kan derfor let tone det op eller ned. Dette kan gøres ved at bruge en anderledes farve skjorte eller slips. Husk, at dit slips skal sidde rigtigt, da dette viser overskud. Hvis du skal vælge efter din teint, bør du sørge for ikke at vælge for mørkt et jakkesæt. Du skal finde en farve, der ligger i mellem koksgrå og mellem grå.

Inde hos trendhim.dk kan du læse om rengøring og strygning af slips. Du finder også en guide til, hvordan det skal bindes. Også har de et stort udvalg af forskellige typer slips.

Sådan skal det sidde på dig

Der er flere forskellige holdninger til, hvordan dit jakkesæt skal sidde. Dette skyldes blandt andet, at moden ikke er som tidligere. For modsat før i tiden, ønsker mange nu et smallere og strammere udtryk.

Men et af de vigtigste trin, som ikke går af mode nogensinde. Er at jakkesættet skal passe over skuldrene, da det er her jakken hviler. Det er en god ide, at man sikre sig dette fra start. Det er nemlig et af de steder, som skrædderen har sværest ved at tilpasse efterfølgende. Man skal huske, at polstring mest er til smalle og faldne skuldre. Hvis man derimod har høje og brede skuldre, bør man ikke vælge polstring.

Når det kommer til bukselængden, er der også meget delte meninger. Hvis man går efter det klassiske look, skal man sørge for at bukserne lige præcis rammer skoen. De skal dog heller ikke mere, end lige ramme. Men der skal laves et lille knæk på buksen, mens man selv bestemmer om man ønsker opslag.

Hvis man går efter et mere moderne look, skal buksen være lidt kortere. Bukserne skal nemlig stumpe en smule, og sidde et par centimeter over skoene. Hvis jakkesættet skal bruges, til professionelt brug bør man vælge et jakkesæt der matcher virksomheden. Hvis din virksomhed er striks med dresscoden, bør du tilpasse dig dette. Sådan så virksomheden kan bruge tid på, at implementere løsninger med datacon.dk. I stedet for, at skulle rette på folks tøj.

På den måde kan man selv vurdere, hvilket udtryk man gerne vil have. Om man vil udtrykke at man er klassisk, eller at man er trendy og moderne. Det samme gælder ned ærmerne, som også gerne må stoppe et par centimeter før hånden.

Accessories

Hvis man synes at ens jakkesæt, er for kedeligt. Kan man selv style det yderligere, ved hjælp af forskellige accessoires. Inde på forbruger-test.dk kan du se, hvordan forskellige produkter er blevet bedømt.

Det vigtige er, at man finder accessoires der matcher hinanden. Det betyder at hvis man har sølv knapper, bør ens bæltespænde også være sølv. Man skal dog passe på, da det er de færreste jakkesætsbukser der har godt af bælte. Man kan dog godt få et bælte til, at passe ind. Man skal dog huske, at det som regel kun kan være max 28 mm hvis det skal passe godt.