Reklame:


Vi ved jo godt, at det er de færreste rusmidler, der gavner helbredet. Men nu advarer dansk forskerhold os alle imod et bestemt rusmiddel.

Et dansk forskerhold mener, at vi skal være forsigtige med at legalisere hash, før vi forstår de bivirkninger, som cannabinoider kan have.

Holdet har gjort et opsigtsvækkende fund hos mænd, der har røget hash. Efter undersøgelse af en række mænd fandt forskerne det såkaldt endocannabinoidt system i testiklerne.

Fortsætter efter reklameblokken:


Mænds sædkvalitet bliver påvirket af cannabis

Alt tyder på, at mænds testikler kan blive påvirket af cannabis. Mænds biologiske system er simpelthen fra naturen side ikke konstrueret til at håndtere påvirkning fra joints eller indtage af alternativ medicin med cannabinoider i.

Cannabinoider ser altså ud til at påvirke kroppens funktioner. Og sædproduktionen er ingen undtagelse.

Efter de danske forskere har fundet stoffet i testiklerne, er videnskaben et skridt nærmere til at forstå, hvorfor indtag af marihuana generelt set påvirker mænds sædkvalitet negativt.

LÆS OGSÅ: Det ultimative pizza-skærebræt

Legalisering af hash kan have konsekvenser, vi ikke kender

Niels Skakkebæk, der er professoren bag det nye studie, mener derfor, at der er grund til at tænke sig grundigt om, inden vi legaliserer hash i Danmark. Det begrunder han med, at der kan være bivirkninger, vi ikke helt kender endnu – blandt andet risiko for dårlig sædkvalitet ved rygning af marihuana, forklarer han til Videnskab.dk.

“Man skal være forsigtig med at konkludere for meget på betydningen af et fund i ét enkelt studie, men det er tankevækkende, at det her system er så specifikt og udbredt i den menneskelige testikel.”

Reklame:

Studiet om fundet af endocannabinoidt i testiklerne hos mænd er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Scientific Reports.

Kilde: Videnskab.dk