Reklame:


Hvem var egentlig klar over, at det var sundt at sove nøgen? Nu har videnskaben endeligt dokumenteret, hvorfor du bør smide alle kludene, inden du kaster dig i sengen.

Undersøgelser har tidligere vist, at det er sundt at sove nøgen, fordi det giver dig mulighed for at være tættere på din partner. Men faktisk er der også mange andre sundhedsmæssige fordele ved at sove uden tøj på.

1) Det er godt for fertiliteten

Forskere fra National Institute of Child Health and Development og Stanford University har fundet ud af, at de mænd som har løse boxershorts på i løbet af dagen, og som sover helt nøgne om natten har langt højere fertilitet end andre. Dem, der sov nøgne, havde 25 procent bedre sædkvalitet end dem, der sov med undertøj og/eller nattøj på.

Reklame:

2) Dit kærlighedsliv vil få et løft
Ifølge en stor undersøgelse kan det at sove nøgen give dit kærlighedsliv et løft. 57 % af de mennesker, der sover nøgen, udtrykker generelt set glæde for det forhold, de er i. Mens kun 48 % af de menensker, der sov med tøj og/eller undertøj på udtrykte tilfredshed med deres forhold. Det ser altså ud til, at det kan betale sig at smide kludene.

LÆS OGSÅ: Sådan stopper du med at tabe håret, ifølge videnskaben

3) Det kan gøre dig sundere overordnet set
Dem, der sover nøgen, producerer en masse oxytocin, hvilket giver dig fysisk velvære, er med til at sænke dit cortisolniveau, regulerer dit blodtryk, øger dit immunsystem, reducerer potentielle smerte og reducerer angst. Desuden hjælper oxytocin dig med at falde i søvn, fordi det beroliger dig og gør dig rolig og utrolig glad.

4) Du får bedre kvalitets søvn
Når din kropstemperatur får lov til at falde lidt, får du faktisk en bedre nattesøvn. Så alene af den grund kan det give god mening at smide kludene.

Reklame:

5) Det holder dig i god form
Det, at din krop bliver nedkølet, kan faktisk også hjælpe dig til at holde dig sund og i bedre form, skriver Maxim.