Danmarks Statistik kan for første gang bekræfte et skift på Danmarkskortet – men det handler kun om marginaler.

For første gang er der måleligt flere sjællændere end jyder i Danmark. Eller også er der bare flere jyder, der vælger at bosætte sig på Sjælland? I hvert fald bor der nu flest mennesker på Sjælland.

Reklame:

DR.dk skriver, at der ifølge Danmarks Statistik nu bor flere på Sjælland end i Jylland. Indbyggertallet hedder 2.642.180 for Jylland, mens indbyggerantallet for Sjælland er sneget sig op på 2.646.379 mennesker.

Det er især København og Københavns omegns kommuner, der har fået vokseværk i den seneste tid. På de sidste ti år er befolkningen på Sjælland steget med 190.000 mennesker, hvilket er det dobbelte af befolkningstilvæksten i Jylland.


LÆS OGSÅ: Nyt studie: Mænd der arbejder meget kan risikere at miste håret

Det er særligt de større danske byer, der har fået vokseværk, forklarer økonomisk konsulent Jacob Hangaard fra Dansk Byggeri til DR.

– På Sjælland er befolkningen vokset i rigtig stor grad i København og i omegnskommunerne. Det skyldes især, at der bliver født flere børn, og at der sker en tilflytning fra udlandet, forklarer Jacob Hangaard.

Københavns får flest nye borgere

Det er især Københavns Kommune, der har mærket en stigning af indbyggere. De sidste ti år har København fået 106.103 nye borgere.

Hvis man vender blikket imod Jylland, foregår befolkningstilvæksten stort set kun i Østjylland nær byer som Randers, Aarhus, Silkeborg, Skanderborg og Horsens.

Når man kigger på, hvor mange danskere vi er blevet i alt, viser de nye tal fra Danmarks Statistiks, at vi er oppe på 5.827.463 personer.

Danmark største by er fortsat København. Derefter kommer Aarhus, Odense og Aalborg. Og på femtepladsen har Vejle sat sig og har dermed slået Esbjerg, der er rykket ned på en sjetteplads.

Kilde: DR.dk