Reklame:

Der er et stykke vej imellem verdens bedste taler, men når det indimellem lykkedes for berømtheder at ramme plet med deres ord, så mindes de også i eftertiden. Vi har samlet de 7 med inspirerende taler i moderne tid.

Det er afgørende at finde motivationen og gejsten, når vi står overfor nye skilleveje i tilværelsen eller søger nye græsgange. Og hvis der er noget inspirerende taler kan, så er det at give os evnerne og lysten til at holde eller ændre fokus. Hvis du bliver mødt af de rigtige ord på det rigtige tidspunkt, kan de ofte være med til at udfordre dig og måske endda ændre dig.

Her er 7 af verdens absolut mest inspirerende taler, der måske kan ende med at give dig lysten til at ændre på din tilværelse eller måde din måde at tænke. Og måske står du overfor at skulle holde en vigtig tale, hvor du også drømmer om at inspirere. Vi giver dig her 7 taler, hvor du kan se, hvordan verdens berømtheder er sluppet af sted med at holde nogle af verdens bedste taler.

Reklame:

  1. J. K. Rowling (Harvard University)

J.K. Rowlings er mor til den berømte Harry Potter-serie. Men der var lang vej til succes for den anerkendte forfatterinde. Inden J.K. Rowlings slog igennem, var hun ved at gå konkurs. Men hun gav aldrig op, men fortsatte med at følge sin drøm, selvom det så sort ud. Hendes Harvard-tale her fortæller historien om, hvorfor vi ikke skal frygte fiasko. Men blive ved med at kæmpe, selv når det ser mørkest ud.

2. Jim Carrey (Maharishi University)

Skuespilleren Jim Carrey gav en fantastisk tale på Maharishi University i Iowa. I sin tale inspirerede han eleverne med visdomsord livet, fremtiden og opfordrede dem til altid at kæmpe for deres drømme. Det simple budskab i talen lyder: “Giv aldrig op – følg dine drømme!”

Reklame:

3. Steve Jobs (Stanford University)

I sin tale fortæller Steve Jobs åbent om, hvordan han stoppede på college, fordi hans forældre kæmpede økonomisk.

Derudover adresserer Steve Jobs tilbageslag i livet. Han taler om døden, og hvordan den kan hjælpe dig med at træffe bedre valg i livet. På det her tidspunkt er Jobs ved at dø af kræft i bugspytkirtlen. Hans inspirerende ord om at gå efter sine drømme, er meget rørende.

Reklame:

4. Al Pacino (Any Given Sunday)

I filmen Any Given Sunday holder Al Pacino en inspirerende tale om, hvordan selv de små ting kan få dig tættere på din drøm. Pacinos tale motiverede spillerne på hans fodboldhold til at kæmpe for at vinde. Moralen i talen er simpel: “Det er de små handlinger i hverdagen, der vil give dig succes.”


5. Will Smith (Pursuit of happiness)

I Pursuit of Happiness finder du en af de bedste motiverende taler, som holdes af Will Smith. 

I talen siger Smith blandt andet: “Lad aldrig nogen fortælle dig, at du ikke kan gøre det, du sætter dig for, ikke engang mig. Du har en drøm, du skal beskytte.”

6. Matthew McConaughey (University of Houston)

Matthew McConaughey har også holdt en mindeværdig tale på University of Houston. I sin tale tilbyder Matthew McConaughey en helt ny måde at se på glæde. Han siger blandt andet: “Glæde er en proces, det er altid en konstruktion.” Derfor opfordrer han afgangseleverne til at definere succes for dem selv. Hans pointe er, at man selv skal finde ud af, hvordan man vil nå derhen og huske at nyde hele rejsen.”

7. Denzel Washington (University of Pennsylvania)

Denzel Washington leverer en tale om, der handler om, at livet intet er værd, hvis du ikke tør at tage risici. Han tilføjer, at når vi falder i livet, så falder vi fremad. Han opfordrer til at omfavne fiasko og bruge den som en mulighed for at for at lære livet at kende.

Vi håber, at du kunne bruge de inspirerende taler i til noget. Om end ikke så som god underholdning.