Danskernes investeringsvaner

Hvis man ikke allerede er bekendt med investeringsmarkedet, så er man måske forfalden til at tro, at investeringsmarkedet kun er for mænd i jakkesæt, og at det langt fra er nemt at forstå, hvordan markedet fungerer. Sådan er det heldigvis ikke, og faktisk er det en god idé at interessere sig for investering.

Forskellen på mænd og kvinder

Der er mange mænd, der synes, det er spændende at investere. Der er væsentligt flere mænd end kvinder, der kommer i gang med at investere, og oftest er det fordi, at kvinderne synes de ved for lidt om markedet. Mange forbinder investering med at være en interesse, som særligt mænd har, og ser man på børsmarkedet, så er der også væsentlig flere mænd i branchen, end der er kvinder, men investering er ikke kun for mænd i spidse sko og dyre jakkesæt.

Reklame:

Der er flere mænd end kvinder, der giver sig i kast med at investere, men faktisk er gennemsnitsalderen i Danmark for, hvornår man laver sin første investering 50 år. Størstedelen af de danske investorer er mellem 60 og 80 år gamle, og heraf er størstedelen mænd.

Det er især aldersgruppen 20-50 år der halter i statistikken over danske investorer, men udover at der ikke er særlig mange yngre investorer, så er der altså heller ikke særlig mange kvindelige investorer. Danske mænd er derimod meget interesseret i at investere, og det er der også god grund til at være.

Investering er altid en god idé, fordi at investering netop handler om at få penge til at blive til flere, og hvem vil ikke gerne se værdien af ens formue vokser? Investering er langt fra så indviklet, som man skulle tro. Når man først sætter sig ind i, hvordan markedet fungerer, så kan det være rigtig spændende at give sig i kast med at lave sine egne investeringer.

Kom i gang med at investere

Investering behøver ikke at være så abstrakt, som det har fået ry for at være. Investering kan faktisk være et rigtig spændende emne at interessere sig for, hvis man sætter sig ordentlig ind i stoffet. Investering er ikke nødvendigvis en interesse, der taler til det ene køn frem for det andet, og faktisk viser det sig, at der er lige mange mænd og kvinder der afholder sig fra at investere, fordi det er for risikabelt.

Det er rigtigt, at det kan være risikabelt at investere. Der gives ingen garanti, når man investerer, men man bestemmer selv, hvor stor en risiko man er villig til at tage. Hvis man er ny på investeringsmarkedet, så kan man nøjes med at investere for et par hundrede kroner, indtil man er bekendt med markedet, og hvordan det fungerer.

Investering behøver ikke nødvendigvis at være en risikabel affære. Nogle værdipapirer er mere berørt af konjunkturer end andre, og derfor er der forskel på risikoen ved de forskellige værdier.

Der er forskellige måder at investere på, hvoraf de mest almindelige er ved at investere i værdipapirer såsom aktier og obligationer. Hvis du gerne vil blive klogere på investering, og hvordan det fungerer, så kan du besøge Min Investering, hvor du blandt andet kan lære, hvad det vil sige at lave en ETF-investering.