Reklame:

Er du også ved at være godt træt af kommentarer, om du drikker for meget kaffe eller alkohol? Lige nu får du hjælp af en undersøgelse, der slår fast,at moderat kaffe- og alkoholindtag faktisk kan forlænge livet.

Er du også helt pjattet med øl og kaffe, så er der gode nyheder til dig! En ny amerikansk undersøgelse har fornylig blåstemplet alkohol og kaffe. Faktisk går undersøgelsen så langt som at konkludere at et moderat forbrug af alkohol og kaffe kan ende med at forlænge livet. Undersøgelsen er lavet af en gruppe forskere på University of California-Irvine.

Reklame:

To glas hver dag

Vi kan desværre ikke bare hælde alkohol ned i svælget. Det handler om at begrænse alkoholindtaget. Resultatet viste, at de deltagere i undersøgelsen som drak to glas øl, vin eller kaffe om dagen, simpelthen levede længere.

Det var tilbage i 2003, at forskerholdet begyndte at undersøge de ældste amerikaneres drikkevaner. Forskerholdet ønskede at identificere, hvilke drikkevaner der kunne være medvirkende til at de ældre kunne ende med at fejre 90-års fødselsdag, og her spillede alkohol- og kaffeforbrug ind.

LÆS OGSÅ: Verdens stærkest mand spiser UHYGGELIGT mange kalorier

Reklame:

De ældre, der drak øl eller vin hver dag, havde 18 % mindre risiko for at dø tidligt. Mens de ældre der drak to kopper kaffe om dagen mindskede risikoen for tidlig død med 10 %.

»Jeg har ingen forklaring for det, men jeg tror fuldt og fast på, at moderat alkohol- og kaffeindtag forlænger levetiden,« fortæller en af forskerne til The Independent.

Men selvom det lyder godt, så slår forskerne fast, at du ikke øger længden på dit liv, hvis du går amok i alkohol og kaffe. Det handler om at have et moderat forbrug.

Reklame:

Og vil du øge din chance for at blive gamle, så anbefaler samme undersøgelse, at du dagligt sørger for at dyrke motion og sørger for at have en hobby.

Kilde: BT