Reklame:


annafinans.dk

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra annafinans.dk

December nærmer sig med hastige skridt. Det betyder også, at det meget snart er sæson for julefrokoster. For mange mænd er det en anledning til at ryste mølkuglerne ud af jakkesættet og iføre sig slips og pudsede sko.

Men måske bør du i år lade det gamle jakkesæt hænge i skabet og i stedet investere i et nyt? Vi giver dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper nyt jakkesæt.

Reklame:

Hvilken stil er du til?

Mange vil mene, at jakkesættet er grundstenen i en velklædt mands garderobe. Men hvis du ikke er vant til at gå med jakkesæt, skal du ikke fortvivle. Der er nemlig rig mulighed for at bryde med de gamle regler og kombinere jakkesættet med sneakers og jeans.

Ønsker du et helt klassisk look til årets julefrokoster, skal du først og fremmest beslutte dig for, hvilken stil du er til. Er du til det engelske, italienske eller amerikanske snit? Det engelske jakkesæt er for mange et klassisk og sikkert valg, mens det italienske snit er mere vovet med sine polstrede skuldre, brede revers og smalle talje. Ønsker du en mellemting mellem det konservative og elegante engelske jakkesæt og det vovede italienske, kan du vælge et amerikansk jakkesæt. Det amerikanske jakkesæt har mindre polstring i skuldrene, moderat revers og en mindre smal talje.

Du bør gå efter et mørkeblåt sæt frem for et sort, når du skal købe nyt jakkesæt. Et mørkeblåt jakkesæt er langt mindre formelt end et sort, og det kan både bruges på arbejde og til julefrokoster. Hvis du kun har ét jakkesæt i dit tøjskab, skal det derfor være mørkeblåt.

Reklame:

Det kan være en dyr investering at købe nyt jakkesæt. Hvis årets første julefrokost er lige om hjørnet og pengene på bankkontoen er små, kan du finansiere dit jakkesæt med et kviklån. Klik her og læs mere om, hvordan du nemt og hurtigt får penge på kontoen til et nyt jakkesæt.

Blød jakkesættet lidt op

Hvis du ikke føler dig godt tilpas i et klassisk jakkesæt med skjorte og slips, kan du overveje at bløde dit udtryk lidt op ved at følge nogle af efterårets modetendenser. Du kan blandt andet skifte skjorten ud med en tynd rullekravebluse eller en strik med mønster og bruge en blazer som jakke. Du kan også vælge at lade de pæne herresko stå på skohylden og iføre dig sneakers i stedet, hvilket giver jakkesættet et mere afslappet udtryk.