Holder du øje med alt, hvad din kæreste laver, tjekker beskeder, laver regler og har skarpe holdninger til, hvem han/hun er sammen med? – Så er denne artikel for dig, da vi giver dig nogle gode råd til, hvordan du kan håndtere din jalousi på bedste vis, så det i værste tilfælde ikke ender med at ødelægge jeres forhold.

Acceptér din jalousi
Det er stadig en smule tabubelagt at erkende sin jalousi, men det er et step, du skal i gennem for at kunne arbejde videre med at minimere din jalousi. De mange undskyldninger du førhen har forsvaret din jalousi med, skal på bordet, og tiden er inde til at komme til bunds i dit problem.
Det er også vigtigt at understrege at en jaloux adfærd ikke nødvendigvis behøver at være negativt. I de fleste tilfælde er det et forsøg på at kontrollere sin partner, da man dybest set er bange for at miste ham eller hende.

Er din jalousi begrundet?
Når det så er sagt, er det ikke optimalt, hvis du har en meget ekstrem jaloux adfærd, når der objektivt set ikke er belæg for den jalousi. Mange gange foregår jalousien oppe i hovedet på en, hvor man forestiller sig skrækscenarier, som måske er lidt urealistiske. Det er derfor vigtigt, at du spørger dig selv, om der reelt er et grundlag for din jalousi. Som tommelfingerregel bør du kun tage udgangspunkt i de situationer, som du selv har oplevet med i vurderingen. Det duer ikke, hvis du bygger din vurdering på rygter.

Mød den anden person konstruktivt
Når du mærker, at der er en situation, som gør dig jaloux, er det vigtigt, at du først og fremmest forsøger at bide smerten i dig. Der er intet konstruktivt i at bryde ud i et surt opstød, hvor dine følelser tager styringen over dit fornuftige jeg. Brug derfor lige et par minutter på at overveje, hvordan du vil takle denne situation på en konstruktiv og løsningsorienteret måde. Oftest har din partner en logisk forklaring på dit problem.
Det er vigtigt at pointere, at det ikke er alt, du skal bestemme, og alt du behøver en forklaring på. Mange gange må du bare bide tænderne sammen, og acceptere omstændighederne.

Skriv dine jaloux tanker ned
En god ide er at skrive dit tankemønster ned i forbindelse med din jalousi. På den måde konkretiserer du, hvad, hvornår og hvem der udløser din jaloux, og på den måde kan du bedre arbejde med dig selv. Somme tider virker tingene også mindre dramatiske, når de bliver skrevet ned. Når du har fundet dine vigtigste jalousitriggere, kan du med fordel skrive ned, hvordan du reagerer på hver og en. Så er du i hvert bevidst om, hvad dine reaktionsmønstre er, og hvordan du kan eliminere dem.

Vend jalousien til nærvær
Når du oplever, at du bliver jaloux, kan du i stedet for at blive sur og nedtrykt, forsøge at tænke på, hvor dejligt det er, at det lige præcis er dig din partner har valgt. En gang i mellem kan jalousien bunde i et manglende nærvær, så husk at gør nærværen og samlivet til en prioritet. På lovebuddy.dk kan du få inspiration til, hvordan i kan pifte jeres samliv op på fuld skrue.

Med disse tips fik du forhåbentligt nogle konkrete værktøjer med i bagagen til at være bedre klædt på til at håndtere din jalousi næste gang. Læs mere om kærlighed og parforhold på quinde.dk.