Reklame:


Dialægt plakater

De to iværksættere Andreas og Nikolaj fra Århus har en mission. De er i gang med at kortlægge det danske sprogs mange sjove vendinger på deres plakater. I deres virksomhed Dialægt sælger de plakater, anledningskort, illustrationer og meget andet på deres webshop, og de har adskillige forhandlere rundt omkring i landet.

Virksomheden som har specialiseret sig i at putte sjove tekster på plakater, var tidligere på året i DR1 programmet “Løvens Hule” hvor det lykkedes dem at få en kombination af Just-Eat stifter Jesper Buch og Bilbasen-medstifter Jan Lehrmann på teamet som investorer – de købte hver ti procent af virksomheden.

Fortsætter efter reklameblokken:

I forvejen havde virksomheden allerede en omsætning i millionklassen, men med de to garvede business angels ombord, er der nu større grobund for, at forretningen kan eksplodere i de kommende år. Det var især de to unge iværksætteres energi og det faktum at de samtidigt med deres studie har formået at skabe en overskudsgivende virksomhed, som vakte de to løvers interesse. Selvom de to århusianske Iværksættere bag den blomstrende forretning faktisk er uddannet astrofysikere, så har de altid haft en brændende passion for at drive virksomhed og i 2015 kastede de sig altså ud i at sælge plakater. I 2016 gik de all-in på projektet og nu er det foreløbige mål at komme ud i 500 butikker og komme ind på det norske marked.

Konceptet bag “Dialægt” går ganske enkelt ud på, at designet på hver enkelt plakat er bygget på enten en by, en interesse eller et erhverv. Det kunne være Århus som by, hvor en af de sjove tekster på plakaten lyder: “Kom så de hviii’e!”, som jo er et klassisk århusiansk hyldestråb til byens fodboldklub, AGF.  En anden plakat er specifikt henvendt til folk med interesse for cykling. Plakaten med temaet “cykelrytteren” har f.eks. vendingen “diamanter i benene” påtrykt. Udover disse to plakater, er der et hav af forskellige byer, interesser og erhverv med hver deres klassiske vendinger. Der er med andre ord rigtig mange plakater med sjove tekster hos Dialægt.

Få dine egne citater på plakaterne

Det er ikke kun Danmarks største byer som er tiltænkt sjove tekster på plakaterne. Der er også mulighed for at få trykt sine helt egne plakater med sjove tekster. Så derfor er der også plads til mindre byer, på det Danmarkskort af dialekter som Dialægt kan tilbyde. Det er en ideel gaveidé, da det netop kan tilpasses til ens individuelle behov. Det kan også være, at man allerede kan spotte nogle af de citater der er trykt på Dialægts nuværende plakater. De er nemlig udviklet i samarbejde med de folk som til dagligt bevæger sig i de kredse. Måden, hvorpå det foregår er nemlig, at Dialægt poster et opslag på deres facebook-side, hvor folk kan være med til at skabe plakaten.

Mulighederne er mange for at finde plakater med sjove tekster på. Der er humor, selvironi og klassiske vendinger fra det miljø plakaten omhandler. Så uanset, om man er en bager fra Bornholm eller en elektriker fra Esbjerg så kan man helt sikkert more sig over Dialægts plakater.