Vi kender dem alle sammen. De geniale telefoner fra Apple, der har været med til at ændre verden. Her er et kig tilbage på de mest skelsættende af de mange populære telefoner.

Hvis man bare interessere sig en lille smule for moderne teknologi kan man mærke en smule snurren i fingrene, når Apple hvert år lancerer deres nye telefon i iPhone serien. Fra den første til den sidste har de forført teknologi nørder verden over. Det hele startede med en telefon, der nærmest sendte os direkte ind i fremtiden. Siden har iPhone været en succes.

De første iPhones

I 2007 kom den første af de mange telefoner på markedet. Og det var noget helt specielt. Steve Jobs stod selv på scenen, da han præsenterede en telefon, som kun havde en enkelt knap. Det var, hvad der ville blive, den første folkelige touchskærm, som de tilstedeværende var vidne til. Udover at have den vilde skærm var der også en række computerlignende elementer, som gjorde telefonen meget speciel.

Det var dog først da iPhone 3G året efter blev lanceret, at man for alvor fik glæde af de nye funktioner. Den kom nemlig med mulighed for at koble sig op på 3g nettet, der på det tidspunkt, var det det hurtigste trådløse internet, der var tilgængeligt.

To år efter, i år 20010, kom den fjerde iPhone. Den var et stort skridt fremad i forhold til de foregående, og den lignede heller ikke de andre. Designet havde taget et stort spring, og nu var telefonen mere kantet, end den havde været tidligere. Derudover, så verden den første retinaskærm på en telefon. Det gav et knivskarpt billede. Det skulle man især bruge, når man anvendte frontkameraet, som også var det første af sin slags. Nu var det tid til at tage selfies!

De store iPhones

Da det var tid til at lancerer den femte iPhone i rækken, skete der noget markant i forhold til størrelsen på telefonen. Den voksede en hel del. Det gav plads til en større skærm, men det gav også en del kritik. Der var røster, som proklamerede, at det var umuligt at få telefonen ned i lommen, men det viste sig ikke at blive et problem, da iPhone 5 blev en kæmpe succes på markedet.

Senere kom iPhone 7, der også var lidt af en moppedreng, men det vi nok bedst husker netop denne model for, var dens headset. Der var nemlig ikke ledninger i de små earpods. For første gang nogensinde fulgte der trådløse bluetooht headset med i pakken, når man købte en iPhone.

Det nyeste skud på stammen er iPhone X. Den er til dato den bedste, men også klart den dyreste telefon, som Apple har lanceret. Her er der hardware og software, der går op i en højere enhed på en måde, som vi ikke har set det før med iPhone. De bedste opgraderinger er helt sikkert kameraet, som er blevet markant bedre, og Face-id, som Apple ligeledes har lagt et stort fokus på at forbedre.