Bruger du meget tid i fitnesscenteret i jagten på en trænet krop? Føler du ikke, at du opnår de resultater, som du forventer? Døjer du med mangel på fokus, problemer med lænden eller vabler? Så læs med her, for at få det meste ud af din træning.

Opnår du dine ønskede resultater?

Sommeren er endelig over Danmark, men måske du ikke føler dig helt klar til diverse strandture og pool parties. Det kan være motivationen ikke har været på sit højeste på det seneste, eventuelt grundet eksamensstress eller en presset arbejdsperiode. Mange oplever også, at motivationen daler, hvis ikke de ser resultater. Det er vigtigt at tænke på, at resultater tager tid, så man skal ikke give op. Har man perioder med for eksempel eksamen, er det også vigtigt at give sig selv fri et par dage, så man kan fokusere helt og aldeles på eksamen. Er det over en længere periode, kan man med fordel ændre sit træningsprogram i denne periode, så det er mere kortvarigt og intensivt, fremfor det program man plejer at køre. Dermed kan man klemme en kort træning ind, hvor der ikke havde været plads til en normal træning.

Har ens form stået stille længe på trods af regelmæssig træning, er det forståeligt, at man finder det frustrerende. Er det en prioritet for en, kan man opsøge en personlig træner. For at få det meste ud af et forløb med en personlig træner, skal det gerne forløbe sig over en længere periode, gerne med kombination af personlig træning samt kostvejledning. Derfor bør man overveje, om man har økonomien til at tilføje en fast udgift i form af personlig træning og kostvejledning de efterfølgende måneder. Men hvad koster en personlig træner? Det kan du læse mere om her.

Tilbehør til træning

Når man bruger meget tid i fitnesscenteret, er det optimalt at skabe de bedste muligheder for sig selv. Styrketræner man meget, kan man have tendens til at døje med vabler på hænderne. Til dette bør man anskaffe træningshandsker, som beskytter hænderne, når man træner. Løfter man meget tungt, kan det være svært at opretholde et stabilt opspænd, når man er fokuseret. Dertil kan man anskaffe sig et vægtløfterbælte, som øger det intra-abdominale tryk. Det gør, at man har nemmere ved at opretholde en stabil position, da bæltet gør, at rygsøjlen stabiliseres og mavemusklerne spændes. Udover at blive mere fokuseret i sine øvelser, og dermed udføre øvelserne bedre, undgår man også skader i for eksempel lænden, som kan opstå, hvis man ikke har et ordentligt opspænd.
Mange kan nikke genkendende til, at de træner mere intensivt, lytter de til noget bestemt musik. Ens præferencer i forhold til musik stemmer ikke altid overens med den musik, som spilles i diverse træningscentre. Man kan med fordel anskaffe sig et par gode Apple høretelefoner, som kan forbindes med ens egen iPhone, så man netop kan afspille musik efter eget ønske.

Forbered dig til fitness

For at få endnu mere ud af sin træning, kan man med fordel forberede sig inden træningen. Man bør tage let tøj på, som ikke er til gene for at udføre diverse øvelser. Er ens hår langt nok til at det falder ned i ansigtet, kan dette være til meget gene, når man træner. For at slippe for hele tiden at få hår i øjnene og have svedige totter som klistrer sig til ansigtet, kan man låne kærestens hårelastikker, eller billigt anskaffe nogle selv. Apropos hår, kan det også være ganske varmt med et langt skæg, eller temmelig generende, hvis stubbene kradser. Derfor kan en barbermaskine være en god hjælper, da irritation kan fjerne fokus, hvilket ikke er optimalt under en træning.

Det er vigtigt at få styr på elementer, der kan fjerne fokus fra din træning. Ydermere kan du anskaffe forskelligt tilbehør, som kan være med til at forbedre din tid i centeret, for eksempel vægtløfterbælte, handsker og høretelefoner. Har du råd til det, kan en personlig træner være gavnlig, for at få mest ud af din træning.