Lejebolig

I de store danske byer bygges der på livet løs. Aldrig har der været så mange igangværende boligbyggerier, og antallet af lejemål vokser stødt, for hver dag der går. For borgerne i byerne betyder det, at man faktisk har lettere ved at finde et ledigt lejemål, og selvom det altid har været svært at finde en lejlighed i de danske studiebyer, begynder det faktisk at se lysere ud for den boligsøgende.

I artiklen her kigger vi på, hvorfor og hvordan tendensen på boligmarkedet har vendt. Læs med, og bliv klogere på byggeprojekter og -planer i de større, danske byer.

Det offentlige har indset problematikken

Selvom det i mange år har været et problem at levere lejeboliger til de større, danske byer, er det alligevel ikke en problematik, man fra det offentlige har anerkendt før nu her. Nok har man været bekendt med, at boligpriserne steg, og flere måtte vælge pendlerkortet frem for at flytte til byen, men alligevel har man ikke set det som værende så problematisk, at man skulle gøre noget.

Men sådan er det ikke længere. Endelig har man nemlig fra kommunernes side valgt at tage problemstillingen seriøst, og man har flere steder valgt at udvide byerne. Nye bydele er blevet til, og store og omfattende boligbyggerier er sat i søen af større byggematadorer, der har fået grønt lys fra kommunalbestyrelsen. Et eksempel herpå er store byggeprojekter såsom renoveringsbyggeriet af Ceresbyen i Aarhus eller Carlsberg Byen i København. Begge er boligbyggerier, der har til formål at huse flere tusinde danskere i de største byer i landet. Begge projekter er så omfattende, at det faktisk har en effekt på boligmarkedet og priserne. For med nye boliger i midten af enten København eller Aarhus stiger udbuddet, og på den måde vil et mindre antal boligsøgende også resultere i, at prisen på den enkelte lejebolig falder.

I Aalborg mærker man for alvor forandringerne

Et sted, hvor man for alvor kan mærke, at boligbyggerierne er kommet til, er i Aalborg. Her er antallet af lejeboliger steget eksplosivt, og faktisk kan man til en hæderlig pris finde boliger helt inde i hjertet af den nordjyske storby. Netop det er da også med til, at flere og flere vælger Aalborg som studieby frem for eksempelvis København og Aarhus – idet det faktisk er lettere og billigere at leve. Og man kan komme en del længere for det ellers ret så beskedne SU-budget.

Søger man lejebolig i Aalborg, er man heller ikke nødt til at alliere sig med en ejendomsmægler eller lignende. For gennem både de sociale medier og lejeportalerne online kan man snildt finde et bredt udvalg af Aalborgs fineste lejeboliger. Her er plads til familieliv, pension og studieliv, og man skal ikke kigge længe, før man med garanti har fundet noget, der både er bedre, større og har en bedre beliggenhed end noget tilsvarende i eksempelvis Aarhus. Og så får man det til en tredjedel af prisen.