Reklame:


5 tips til dig med drømmen om at starte eget firma fra dit hjem

Iværksætterlivet er en livsstil, som flere og flere mænd vælger at leve. Det er der selvfølgelig mange gode grunde til. Det kan være du gerne vil være din egen chef, det kan være at du er træt af at arbejde 9-17 og selv vil styre dit liv.

Og der er heldigvis ingen, der siger at man skal satse hele butikken, hvis man vil have sin egen virksomhed. Flere og flere vælger nemlig, med succes, at drive egen virksomhed fra deres hjem – så kan de stadig passe resten af deres liv, ved siden af deres forretning.

Her får du 5 tips du kan tage til dig, hvis du overvejer at starte egen virksomhed hjemmefra.

Fortsætter efter reklameblokken:


1.    Lav et personlighedstjek, før du giver dig i kast

At drive egen virksomhed hjemmefra er ikke noget alle er i stand til. Det sætter for eksempel store krav til dine koncentrationsevner og rigtig mange mennesker er simpelthen nødt til fysisk at bevæge sig væk fra deres hjem, for at være i stand til at holde fokus og struktur på deres arbejde.

Derfor er det først du skal overveje, inden du beslutter dig for at opstarte egen virksomhed hjemmefra, om din personlighed passer til at arbejde på denne måde. Er du for eksempel notorisk kendt for at udskyde opgaver til hverdag, er det nok ikke den bedste idé at arbejde hjemmefra.

2.    Udform din udførlig forretningsplan – den skal guide dig langt henad vejen

Alle virksomheder, store som små, nystartede som etablerede, har brug for en forretningsplan. Din forretningsplan svarer til når et fodboldhold lægger en strategi for deres kommende kamp. Alle skal være klar over, hvilken retning holdet bevæger sig og det er vigtigt at alle overholder planen.

Derudover skal du tænke over de styrker og svagheder, der er i din virksomhed. Er du f.eks. rigtig stærk til at sælge, er det en styrke. Er du derimod knap så dygtig til markedsføringsdelen, skal det noteres som en svaghed. Denne del skal laves, for at skabe et overblik over, hvor der er plads til forbedringer så du altid ved, hvad du skal lede efter for at forbedre dine chancer for succes.

3.    Husk: Alt kan lade sig gøre

Hvis du har en fed forretningsidé, men ikke tænker at den kan føres ud i livet derhjemmefra, så kan det godt være du skal tænke om igen. Hvis man er lidt kreativ i sin tankegang, kan næsten alt lade sig gøre derhjemmefra.

Lad os tage et eksempel. Hvis du er uddannet læge, men er på barsel eller bare vil være selvstændig, kan det virke som noget af et projekt, hvis du skal starte egen virksomhed på din hjemmeadresse.

Reklame:

Som nystartet virksomhed har du ikke så travlt (medmindre du har verdens bedste forretningsidé), og derfor kræver det altså ikke mere end et tomt værelse i dit hjem for at kunne starte en læge. Og hos Alfa Omega kan du faktisk få stort set alle de ting, du skal bruge for at komme i gang.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal komme i gang, er et andet supergodt tip til alle iværksættere at se nærmere på konkurrenterne. Hvis du f.eks. vælger at satse på at åbne en lægeklinik, kan du besøge andre private læger som Rhinoklinikken. Her kan du lure af, hvordan de har båret sig ad med at blive så store som de er – det kan man lære rigtig meget af!

4.    Hold dit arbejde og familie adskilt

Mange, der vælger at starte egen virksomhed hjemmefra, gør det for at kunne passe sine børn mens de driver forretning. Det er selvfølgelig en smart løsning, så du både kan arbejde og passe børn. Men, det er her rigtig vigtigt ikke at blande familie og arbejdsliv sammen.


Da jeg åbnede mit første firma hjemmefra, var det fordi jeg havde en 2-årig datter, som jeg skulle tage mig af, efter min kone havde båret hende i 9 måneder. Her stod jeg op kl. 4 om morgenen og nåede så meget jeg kunne, inden min kone stod op kl. 7 for at tage på arbejde. Dernæst arbejdede jeg videre indtil min datter vågnede ved 11-tiden – og så var det far-dattertid. Herefter arbejdede jeg kun, når min datter sov til middag eller på anden måde, var optaget. På den måde fik jeg opdelt familieliv og arbejde på en rigtig fin måde, uden det gik udover mit firma og mig – eller min familie.

5.    Sørg for at du overholder reglerne

Sidst men ikke mindst er der rigtig mange regler og love, som du skal leve op til, når du starter din egen virksomhed – og specielt, hvis du åbner den hjemmefra, er der skatteregler og andre ting, som du skal være meget opmærksom på. Hvis du ikke er så stærk i din erhvervsjura, kan du heldigvis få god hjælp til dette, f.eks. hos Karnov, hvor de kan hjælpe dig med alverdens jura- og skattespørgsmål du måtte have.