FEIYUTECH VIMBLE 2

Du kender problemet med rystede videoer, der bare ser alt andet end professionelt ud. Men bare rolig, det er der en billig løsning på. Navnet er FeiyuTech Vimble 2.

Du kender nok problemet, hvis du er vant til at optage videoer med din smartphone. Kvaliteten kan på de fleste telefoner blive ganske udmærkede, og optagelserne ser som regel også pæne ud, når du ser dem på telefonens skærm. Men meget ofte går det galt, når du får videoen op på en større skærm og måske skal redigere den.

Vi har i hvert fald prøvet mange gange, at optagelserne er så rystede, at de bare slet ikke ser professionelle ud, og det går jo ikke. Det er ikke fordi, at du er en gammel mand, der ryster på hænderne, men selv de mindste rystelser, når du går rundt og optager, kan bare nemt ses på videoen bagefter.

Så hvad kan du gøre?

Du køber selvfølgelig en stabilisator – en såkaldt gimbal – til din telefon. Den hjælper dig med at lave silkebløde optagelser, der giver et smooth, professionelt look på dine videoer. Men koster den slags ikke en formue, tænker du måske? Nope, den tid er forbi, hvor du skulle betale mange tusinde kroner for en seriøs stabilisator.

Vi har netop købt en FeiyuTech Vimble 2 3-aksis video stabilizer, og den koster altså under 900 kr.

Dur den så til noget?

Absolut! Trods den lave pris, så gør den opgaven til tæt på perfektion. Den er nem at oplade, og den holder fint fast på telefonen. Den indbyggede motor holder optagelserne super stabile, og det ligner noget, som en mega dyr drone har lavet. Selvfølgelig er det ikke optagelser, som du kan videresælge til DR eller TV2 lige med det samme, men det er altså tæt på.

Den forrige udgave af den her model fik blandede anmeldelser, da den var lavet primært af plastik og havde dårligere motorer. Det er nu fortid i Vimble 2, som er noget helt andet end sin forgænger.

Kvaliteten er strøget i vejret, men prisen er stadig holdt på et acceptabelt niveau. Normalprisen hos f.eks. Mackabler.dk er 899 kr., men i skrivende stund er der faktisk 10 procent rabat på netop FeiyuTech Vimble 2 3-aksis, så prisen nu hedder 809 kr. Det er altså helt okay for sådan en fætter, der gør dine mobilvideoer så meget federe.

Herunder kan du se en lille unboxing-video med den smarte gimbal: