Reklame:
iPhone vs Android

iPhone var en regulær revolution, da Steve Jobs præsenterede den allerførste af slagsen tilbage i 2007. Siden dengang har Apple stille og roligt sat sig temmelig solidt på markedet for smartphones, ligesom Nokia sad på den tidligere æras ditto. Men spørgsmålet er, om tiden er ved at være løbet ud for Apple? Måske kan den næste generation af iPhone gøre underværker.

iPhone har tabt lidt terræn

I 2018 lancerede Apple deres seneste iPhone modeller, iPhone XS, XS Max og iPhone XR, der alle mere eller mindre udsprang direkte af iPhone X, som kom på markedet i 2017. iPhone X var en stor succes, fordi Apple gjorde det, som Apple gør bedst – nemlig at gentænke teknologi, hvilket betød, at iPhone X på mange måder var revolutionerende. Desværre skete der ikke specielt meget nyt fra iPhone X til XS, hvorfor den aldrig blev den kæmpe sællert, som Apple uden tvivl havde håbet på.

Reklame:

Samsung, Huawei og mindre brands som OnePlus har vundet mere og mere terræn, hvilket har gjort ondt på Apple. iPhone er stadig den bedst sælgende mobiltelefon i verden, men antallet af nye Android-alternativer er efterhånden så massivt, at Android er mere populært og udbredt end IOS. Sådan har det ganske vist været længe, men det skyldes især Kina, som har en stor andel i produktionen af div. android-telefoner, og har haft det i mange år.

Hvordan kommer iPhone tilbage?

For at overbevise den gængse smartphone-køber om, at en iPhone er det rette valg for ham/hende, skal Apple nok forsøge at gå en lille smule ud af deres komfortzone og prøve lidt ny teknologi af, inden Samsung (eller en af de andre) gør det.

Apple kan beskyldes for meget, men som udgangspunkt er det virkelig kvalitet, de leverer. Det er gennemtestet og -prøvet, hvorfor de færreste oplever problemer med deres Apple-produkter i det første lange stykke tid.

Reklame:

Men måske skulle Apple prøve at være mere radikale og lancere ny teknologi, som ikke er helt lige så gennemtestet, men til gengæld banebrydende. Ligesom f.eks. da Huawei lancerede en smartphone med 3 kameraer. Det er i og for sig ikke raketvidenskab, men alligevel gør det ekstra kamera en forskel – både for billederne der tages, men også i forhold til begæret for at få denne telefon.

Prisen er og bliver en deal-breaker

Apple er ikke kede af det når de prissætter deres produkter. De har sat flere rekorder for højeste udbudspris, hvilket har afholdt mange fra et skifte til en ny model. Hvis du f.eks. skal have fingre i den nuværende topmodel, iPhone XS Max, kan den potentielt ende med at stå dig i 13000 kroner. Det er ganske enkelt for mange penge for en telefon. Også selvom det er en Apple telefon.

Apple har vundet manges hjerter, og der er næppe nogen tvivl om, at firmaet kommer til at definere branchestandarder igen, igen – som de har gjort så mange gange før – men der er heller ingen tvivl om, at tabet af Steve Jobs har kunnet mærkes på udviklingen og visionerne for Æble-firmaet.

Reklame: