Mandesiden iphone XR

Den nye iPhone XR er bedre til at swipe på Tinder end til at streame på Netflix.

Så står man nede hos mobil-pusheren igen og skal vælge mellem de tre nye iPhone-modeller, der er kommet på markedet. Skal man vælge den største og bedste skærm, den mere handy udgave eller gå efter at spare nogle penge ved at købe en iPhone XR?

Det irriterende svar er, at det jo helt kommer an på, hvad du skal bruge din telefon til. Hvis du er typen, der hovedsageligt tjekker mail, google lidt hist og pist og måske swiper lidt rundt på Tinder, hvor alle foto alligevel er i lav opløsning, bør du nok tjekke den såkaldt billige iPhone XR ud. Den har en pris, der ligger nogle tusinde kroner under topmodellerne, og så kan du få den i seks forskellige farver: Gul, rød, blå, sort, hvid eller koral, som er sådan en lidt pang lyserød, som pigerne virkelig vil elske at se dig med – I dare you!

For at få prisen ned på iPhone XR, er der lavet nogle kompromisser på hardwaren. Det vil sige, at man kun får en enkelt linse i hoved-kameraet i modsætning til to linser i topmodellerne XS og XS Max. Det betyder, at du ikke kan lave den der fede effekt med sløret baggrund, når du tager billederne af vennerne, og at optisk zoom er noget, du kun kan drømme om. Til gengæld er selfie-kameraet helt det samme på iPhone XR som på de to dyrere telefoner, så dine fest-selfier bliver præcist lige så gode.

Den helt store forskel er imidlertid skærmen, som på XR er en LCD-skærm i modsætning til XS og XS-Max, der er udstyret med en OLED-skærm. Det betyder, at farvegengivelsen er lidt ringere på XR, ligesom den har færre pixel. Resultatet er et lidt fladere billede, som i det daglige ikke gør den helt store forskel. Men hvis du er typen, der streamer serie i HD og elsker, når der er godt gang i de orange farver på eksplosionerne, så kan det være, at du bliver lidt skuffet. Omvendt kan du så tænke lidt på alle de penge, du har sparet, og så kan det være, at farver og billede pludselig står lidt klarere igen.

Åbner vi telefonen op (nej, vi åbner naturligvis ikke telefonen op, for så ryger garantien – det er en talemåde, dummy), finder vi stort set den samme indmad i XR som i XS. Det vil sige det helt nye toptunede A12-chipset, som sammen med Apples nyeste iOS 12-styresystem skaber en herligt flydende brugeroplevelse. Dertil kommer 3 GB RAM, det er 1 GB mindre end i XS, som er rigeligt til at køre mange apps på en gang.

Du kan som sagt vælge mellem seks forskellige farver på din iPhone XR og desuden mellem tre størrelser af hukommelse: 64 GB, 128 GB og 256 GB. Prisen stiger naturligvis i takt med større hukommelse, men selv om du vælger den største model, er der altså mange timelønninger op til topmodellerne.

Så… Skal du vælge iPhone XR eller en af de dyrere modeller? Hmm, det irriterende svar er stadig, at det helt afhænger af, hvad du skal bruge din telefon til.

Flere gadgets her!