Reklame:

Foto: Lux Interaction // Unsplash

Virtual Reality eller VR, som det også kaldes, er en interaktiv spilleoplevelse, der giver dig mulighed for at leve dig fuldstændig ind i et spil ved hjælp af et par briller og lidt andet udstyr. Der er et hav af fede spil at vælge imellem, og i denne artikel skal vi kigge lidt nærmere på, hvad der rører sig i VR-verden. Hvad skal du bruge, hvor skal du starte og hvad kan du få ud af det? Lad os først lige se lidt på, hvad Virtual Reality i grunden er.

Reklame:

Den spæde begyndelse

Virtual Reality er det hotteste af det hotteste lige nu, og alle store selskaber vil have en bid af kagen lige fra Samsung og Google til det kølige Oculus med sin fremragende Oculus Rift. Der er nogle virkelig fede spil på markedet lige nu, og der er helt sikkert noget for enhver, uanset hvilken genre du normalt er til og hvilken konsol, du bruger til at game på. Hvis du for eksempel er vild med det populære Minecraft, så kan du nu spille det i en VR-version, eller hvad med at prøve det vildt fede Beat Saber, som essentielt bare er Guitar Hero, men med lyssværd, så kan du udleve din indre jedidrøm til et fedt beat!

Virtual reality har virkelig ændret gaming på grund af dets evne til at lade dig fuldstændig synke ind i spillet og lukke hele verden ude. Spilverden bliver til den eneste verden, og du føler virkelig, at du er en del af spillet. Du kan udforske nye universer og verdner i spil som The Elder Scroll: Skyrim VR; du kan finpudse dit pokerfjæs og udfordre rigtige modstandere i en meget troværdig setting i PokerStars’ nye spil, eller du kan tage point i det fantastiske skydespil Firewall Zero Hour. Der er også mange andre fede spil, som for eksempel Fallout 4 VR, mordmysteriet The Invisible Hours, og Space Pirate Trainer, som nok i virkeligheden bare skal prøves. Du skal dog bare være virkelig opmærksom på, hvor du spiller henne, så det ikke går galt.

Reklame:

Det kan faktisk være svært at forestille sig, at VR ikke blev en kæmpe succes med det samme, det blev lanceret, men det blev det altså ikke. VR fik sin helt spæde start tilbage i 1957, da filminstruktøren Morton Heilig opfandt en stor kasse kaldet Sensorama, som man kunne sidde i og få fornemmelsen af at være helt opslugt af en 3D-verden. Han havde visioner om at få kogt al den (relativt primitive) teknologi ned til et headset, som man kunne tage på og så få samme 3D-oplevelse som i kassen, men det skete ikke i hans levetid.

I stedet skal vi op til 1967 før der sker fremskridt og det første 3D headset bliver fremstillet. Teknologien er primitiv, og der bliver kun gjort få og små fremskridt i de kommende år. Faktisk skal vi helt op til 2010, hvor den dengang 18-årige Palmer Luckey lancerede prototypen til den nu meget populære Oculus Rift. I 2014 solgte Luckey sin virksomhed til Facebook, men det var først i 2017, at Oculus og virtual reality for alvor blev mainstream.

I dag har næsten samtlige store virksomheder deres egne VR-afdelinger, og virksomheder som Google, Samsung, HTC, og Sony har alle gjort store fremskridt og har lanceret nogle fantastiske produkter.

Reklame:

Virtual Reality

Foto: Vladislav Skripchenko // Unsplash


De vigtigste gadgets

Nu kommer det store spørgsmål så: Hvad for noget udstyr skal du bruge, og hvilket mærke skal du købe for at få den fedeste spilleoplevelse?

Det er selvfølgelig i høj grad smag og behag og et spørgsmål om, hvad du gerne vil have ud af din VR-oplevelse. For det første skal du finde ud af, hvor din VR-zone skal være. Du kan enten spille på dit fjernsyn eller din computer, hvis du har en god og stor skærm. Dernæst skal du finde ud af, hvilket mærke dit headset skal være. I manges øjne er Oculus Rift den første og den største. Den har et helt fantastisk feel og kan helt klart anbefales. Den ligger dog også i et rimeligt højt prisleje, så hvis prisen helst skal sænkes en smule, så kan du eventuelt prøve Pansonite 3D VR Glasses. De gør også jobbet ganske udmærket, og så kan du også bruge den til både din android telefon og din iPhone.

Samsung Gear VR bliver også hyldet som en af de absolut bedste på markedet, ligesom at også HTC Vive har fået rigtig gode anmeldelser. Rygtet vil vide, at også Nintendo er på vej ind på markedet med et helt nyt headset, så der er helt sikkert nok at vælge af. Google skuffer som bekendt sjældent, og Googles bud på VR (deres Google Cardboard) skulle også være ganske hæderlig. Den ultimative anbefaling må dog stadig gå til Oculus Rift med dens fremragende grafik, lækre feels og smukke design.

Så er det bare at samle vennerne, få styr på diverse snacks og drikkevarer og så få fyret op for en omgang Virtual Reality.

Rigtig god fornøjelse.