Reklame:


Kender du til forskellene mellem at træne med maskiner og frivægte? Her forklarer vores fitness-blogger, Nina, hvad du skal være opmærksom på.

Vores kroppe er skabt til at kunne bevæge sig funktionelt. Når vi bruger maskiner, isolerer vi kroppens naturlige måde at bevæge sig på. Ved at træne med frivægte så som barbells, dumbbells og kettlebells styrker vi, ud over den muskel vi træner, også vores balance, stabilitet og koordination.

Flere muskler er aktive ved en frivægts-øvelse, og kræver derfor også mere energi, hvilket bidrager til en højere forbrænding.

Fortsætter efter reklameblokken:


Maskiner kan derimod bidrage til isolation af den muskel, du træner. For eksempel hamstring curl – når du træner den i maskinen, isolerer du baglåret (hamstring). I en frivægts-øvelse af baglåret vil forlåret (quadriceps) altid arbejde sammen med baglåret, da det er kroppens naturlige måde at bevæge sig på.

Maskiner er særdeles effektive for nybegynder og ældre, da de er designet til at hjælpe kroppen med at udføre øvelsen korrekt. Maskiner er også gode til at genopbygge skader, hvilket var baggrunden for maskinens gennembrud.

Både frivægte og maskiner er en god kombination for en effektiv træning.

Se meget mere til Nina Nielsen på hendes Instagram HER eller herunder:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af N I N Λ (@nina__nielsen) den

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af N I N Λ (@nina__nielsen) den

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af N I N Λ (@nina__nielsen) den

Reklamelink:
Elsker du fede gadgets og sejt tech? Så klik her og besøg Coolshop!