Reklame:
Hjemmetræning

Ifølge dugfriske tal fra Danmarks Statistik har en væsentligt større andel danske mænd holdt formen ved lige i hjemmet og uden for fitnesscentrene end inden Covid-19’s indtog. Hos et dansk netmedie, der beskæftiger sig med træningsudstyr, har man også bemærket en markant større interesse for hjemmetræningsprodukter end førhen.

Selvom fitnesscentre og sportsforeninger lukkede i en periode over hele landet, forhindrede det ikke os mænd i at holde formen ved lige. Nu foregår træningen dog bare i andre miljøer.

Fald i antallet af besøgende i fitnesscentre

Reklame:

Inden Covid-19 kom til landet, benyttede 26-27 % af alle danske mænd et motionscenter mindst en gang i løbet af tre måneder. Dette ændrede sig markant efter den 11. marts, hvor Mette Frederiksen gik på talerstolen og lukkede store dele af Danmark ned.

I andet kvartal af 2020 var nemlig kun 18 % af alle danske mænd, der besøgte et træningscenter mindst en gang.

Vi træner hjemme i stedet

Reklame:

Selvom færre af os har besøgt vores lokale fitnesscenter i løbet af de seneste måneder, betyder dette – som sagt – ikke, at vi er blevet mere inaktive.

Vi motionerer bare i andre miljøer nu end tidligere. Dette dokumenteres også af tal fra Danmarks Statistik.

Her fremgår det nemlig, at hele 60 % af de danske mænd i andet kvartal af 2020 har dyrket motion på egen hånd uden et betalt medlemskab. Dette er en stigning på henholdsvis 10 og 11 %-point, hvis man sammenligner med fjerde kvartal i 2019 og første kvartal i 2020.

Reklame:

Øget interesse for hjemmetræningsudstyr

At flere danske mænd har valgt at forsøge at holde formen ved lige i hjemlige omgivelser er noget, som de har bemærket hos Fitnesshelp.dk, et netmedie, hvor man kan finde produktguides om alverdens hjemmetræningsudstyr.


– Alle vores besøgende kommer fra søgemaskinerne, og samtlige søgeordsanalyse-værktøjer afslører, at der siden den 11. marts har været markant flere søgninger på stort set ethvert ord relateret til hjemmetræning. Eksempelvis blev der søgt 33.000 gange på håndvægte i marts, mens der blot var lidt over 7000 søgninger på selvsamme ord i februar, forklarer Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af Fitnesshelp.dk.

– De ekstremt mange søgninger på ord relateret til hjemmetræning varede ved i tre måneders tid, hvorefter det stilnede lidt af. Dog er der stadigvæk flere søgninger på langt de fleste ord relateret til hjemmetræning end før Covid-19’s indtog, afslutter Jesper Nørskov Jensen.

Reklame-links: