Øl er sundt

Nu kan du nyde din øl med god samvittighed. Videnskaben blåstempler nemlig den gyldne humledrik – der er dog et lillebitte men…

Er du også typen, der nyder at åbne en kold øl efter en lang og hård arbejdsdag, så er der godt nyt. Det ser nemlig ud til, at øl drukket i moderate mængder har en god indvirkning på din sundhed. Men altså kun hvis du indtager øl i moderate mængder.

Og med moderate mængder lyder anbefalingerne, at kvinder maksimalt bør drikke en genstand om dagen, mens mænd maksimalt anbefales at drikke to genstande.

1: Øl har bedre sundhedsvirkning end vin
Ifølge en undersøgelse indeholder øl mere protein og B-vitaminer end vin. Det betyder ifølge professor Charlie Bamforth i brygningsvidenskab ved University of California, at øl faktisk slår vin, når vi snakker sundhedsmæssige gevinster. Og når det kommer til antioxidanter så er mængden stort set identisk i øl og i vin.

Det får altså professor Charlie Bamforth til at hævde, at øls sundhedsvirkning trumfer vin. Øl har langt flere B-vitaminer, proteiner og rent faktisk også fibre. Og nyere undersøgelser peger desuden på, at øl kan hjælpe med at fremme gode bakterier i vores tarme.

2: Mindre risiko for diabetes
En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet for European Association for the Study of Diabetes har vist, at moderat øl-indtag mindsker risikoen for diabetes. De testgrupper, der drak moderat 3-4 gange om ugen, var simpelthen mindre tilbøjelige til at udvikle diabetes end dem, der aldrig drak. Faktisk viste undersøgelsen, at de mænd, der drak mellem 1 og 6 øl om ugen, havde 21 procent lavere risiko for at udvikle diabetes.

3: Hjertet bliver sundere
Vin har længe haft et godt ry, når det kommer til at holde hjertet sundt. Men hvis du er mere fan af øl end vin, behøver du ikke længere at vælge øl fra til fordel for vin. For foreløbige studier viser, at moderat øldrikning har samme gode effekt på hjertet, som vin tidligere har vist sig at have.

Den nyere forskning kunne dokumentere, at de mænd, der drak moderate mængder af øl, havde 42 procent mindre risiko for at dø af hjertesygdomme.

Kilde: NBC News