Reklame:


Plug-in hybrid

Trods coronakrisen har danskerne købt opladelige plug-in hybridbiler i stor stil de seneste måneder – bare i den forgangene måned stod plug-in’erne for 14 procent af det samlede personbilsalg. Plug-in hybridsalget og de andre grønne biler går en afgørende tid i møde med offentliggørelsen af Eldrup-kommissionens første delrapport i den nærmeste fremtid.

Plug-in hybriderne slog salgsrekord i både juni og juli. I august blev det ikke til en ny rekord, men det høje niveau fortsætter, og der blev indregistreret 655,8 procent flere plug-in hybridbiler end i august 2019.

Fortsætter efter reklameblokken:


Elbilerne gjorde sig også positivt bemærket i den forgangene måned med et opsving på 199,4 procent flere indregistrerede køretøjer end i august 2019. I elbilernes ÅTD-regnskab er der nu indregistreret 5.216 elbiler, hvilket er 63,4 procent flere end i samme periode af 2019.

Om personbilsaget i august siger adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig:
  • ”Elbilerne og plug-in hybriderne har klaret sig godt det sidste års tid trods coronakrisen. Andelen af både elbiler og plug-in hybridbiler i personbilsalget har konsekvent været højere de seneste tolv måneder end i de samme måneder i 2019, og august måned var ingen undtagelse. Udfaldet af de forestående afgiftsforhandlinger i Folketinget bliver skelsættende for det fremtidige salg af grønne biler.” 
  • ”Inden længe præsenterer Eldrup-kommissionen sine anbefalinger til nye bilafgifter, og vi ser frem til nogle spændende måneder, der kommer til at stå i bilafgifternes tegn. Vi håber, at politikerne øjner en mulighed for at gøre bilafgifterne grønnere. Vi foreslår en model, hvor man hovedsageligt betaler afgift efter, hvor energieffektiv og CO2-venlig ens bil er.”
  • ”Med et nogenlunde stabilt personbilsalg de seneste par måneder, er det tydeligt, at vi snart har lagt Corona-krisen bag os. Danskerne er igen begyndt at købe biler, og vi håber politikerne med nye afgifter, vil gøre det mere attraktivt at vælge grønt, når der skal købes ny bil.”