De danske veje er stærkt trafikeret. Vi er mange på vejene, og derfor er viden om bilsikkerhed ekstremt vigtigt. Men hvor godt husker danskerne egentlig færdselslovens indhold? Det har Carpardoo valgt at teste.

De har haft 1.705 danskere til at quizze sig igennem 14 spørgsmål om bilsikkerhed. Her har deltagerne testet sig selv i alt fra advarselssymbolernes betydning til regler gældende for børn i bilen. Du kan herunder læse dig frem til hvad danskerne ved om bilsikkerhed.

Fortsætter efter reklameblokken:

Da alle respondenter mere eller mindre har givet deres køn til kende, kan vi endelig få svaret på hvem der ved mest om bilsikkerhed – mænd eller kvinder?

4-1 sejr til mændene i adfærdslamper

Instrumentbrættet er fyldt med en masse symboler – men hvad ved vi egentlig om dem? Det er derfor ikke så mærkværdigt, at vi kommer i tvivl om de mange lampers betydning. Det symbol som tilsyneladende volder danskerne flest problemer, er symbolet for slidte bremsebelægninger. Hvor 73,5 % af mændene havde denne korrekt, havde kun 32,7 % af kvinderne styr på symbolet. 28,4 % af responderne troede desuden at symbolet advarede mod for højt dæktryk.

Til gengæld var langt de fleste enige om, hvilket af symbolerne der lyser op, når en passager mangler at spænde sikkerhedsselen. Hele 99,4 % svarede korrekt på denne. Sætter vi kønnene op mod hinanden var kvinderne skarpest her. Dog er det kun 0,3 %, som adskiller kønnene. Dvs at mændene tager en relativ sikker sejr i denne kategori.

Overraskende få kender til børns sikkerhed i bilen

Som det ses tydeligt her, var det hele 65% af de adspurgte som svarede forkert på hvor længe at det er førerens ansvar at barnet er fastspændt. Hvilket blot er en indikation om, at vi skal bekymre os mere om vores børn sikkerhed og generelt de lovpligtige indhold når vi har børn med i bilen.

Ulovlige dæk

I Danmark har vi et stort behov for at skifte dæk i forhold til årstid, temperatur m.m., men hvad ved danskere egentlig om det?

Som I kan se på besvarelsen af dette spørgsmål er der hele 40% der ikke ved hvornår man i virkeligheden bør skifte til vinterdæk – det kan være en god idé, at være ekstra opmærksom på at skifte dæk i de kolde efterårs og forårsmåneder.

Apropos vinterdæk; ved du om det er lovpligtigt eller ej at skifte til vinterdæk? Hvis ikke så læs med her:

 

Som du kan se her, så er det ikke lovpligtigt at skifte til vinterdæk – men vi opfordrer dog stadig til at følge de gode råd om at skifte til vinterdæk når temperaturen falder under de 7 grader.

Du kan finde mere info her

Vi håber du er blevet klogere på danskernes viden om bilsikkerhed samt at du i fremtiden vil reflektere lidt over din egen sikkerhed i trafikken, da det kan være udslagsgivende for en mere sikker hverdag på de danske veje – du kan finde mere om undersøgelsen her.