Reklame:


Hyundai har netop præsenteret robotbilen Elevate, der let og elegant kan komme rundt alle vegne. Det oplagte transportmiddel under naturkatastrofer.

Der er rigtig mange bilproducenter, der mener, at de har svaret på den ultimative off-roader. Men så har de ikke set den nye Hyundai. Den har seriøst taget konceptet om en off-roader til helt nye højder. For kort tid siden præsenterede de deres nye bud, og vi må indrømme, at vi er imponeret. Hyundai har præsenteret deres første robot-bil med ben.

Det er helt unikt at udvikle en off-roader, der kan gå i alle mulige og umulige terræner. Så i tilfældet af, at det er umuligt at køre, så går Elevate bare i stedet for.

Reklame:

Firmaet afslørede sit Elevate koncept på CES messen i Las Vegas. Og den blev præsenteret som en erstatning for de traditionelle gule taxi. Designet kunne snildt være taget ud af en science fiction film og kombinerer de traditionelle hjul med ben, der kan udfoldes under farligt og utilgængeligt terræn.

LÆS OGSÅ: Lamborghini Huracan EVO: Så vild er den

Det geniale ved designet er også, at det muliggør, at transportere kørestolsbrugere ud af deres lejlighed uden, at kørestolsbrugerne skal bøvle med trapper, elevatorer eller andet. For Hyundais nye bil går jo bare op og henter kunden på øverste trappetrin. Det er da genialt!

Reklame:

Genial under naturkatastrofer
Men bilen er også oplagt at benytte under deciderede naturkatastrofer. De fleste redningsfolk ved, hvor afgørende de første 72 timer er efter en naturkatastrofe. Men det kan ofte være vanskeligt at komme frem til ofrene netop pga. blandt andet ufremkommelige veje. Det kan Hyundais nye bil med ben forhåbentlig gøre op med i fremtiden. Elevate er i stand til at krydse terræn, som andre køretøjer må give op overfor.

Du kan se bilen i aktion i videoen her: