Danskere på bilferie

Tyskland tegner sig for hele 35 procent af alle sommer-højsæsonens Rødt kort-assistancer til danske bilister uden for landets grænser.

Selvom der har været travlhed på vagtcentralen i skolernes sommerferie, har sommeren i år været uden de helt store udsving, og antallet af opkald fra danske bilister i udlandet ligger på niveau med sidste år i samme periode.

Operationel manager for Rødt Kort-ordningen hos SOS International, Anette Bjørn Juncher, ser en tydelig sammenhæng mellem det danske sommervejr og antallet af udenlandske vejhjælpsassistancer:

Reklame:

– Sidste sommer var der rigtig godt vejr i Danmark, hvilket har medført, at mange har planlagt at holde ferie hjemme i år, siger Anette Bjørn Juncher.

Samtidig har denne sommers vejr ikke givet anledning til “panik-ferier” i bilen:

– Når vejret arter sig, ser vi, at der er færre, som i sidste øjeblik beslutter sig for at tage på ferie i bilen. Og når bilferien er planlagt i god tid, er der større sandsynlighed for, at bilen er blevet tjekket inden afrejse, siger Anette Bjørn Juncher.

Her har danskerne fået vejhjælp i sommeren 2019:


1. Tyskland (35 procent)
2. Sverige og Italien (begge med 9 procent)
3. Frankrig (8 procent)

Tyskland er transitland til hele Europa, mens Sverige, Italien og Frankrig er foretrukne feriedestinationer.

Halvdelen af alle nedbrud er mekaniske

Dette var de typiske årsager til at danske bilister i udlandet fik brug for vejhjælp i sommeren 2019:

1. Mekaniske nedbrud: 50 procent (motor, gear, kobling)
2. Punktering: 15 procent
3. Batteri: Knap 14 procent

Rødt Kort:

Bilister med kaskoforsikring hos de forsikringsselskaber, der er med i Rødt Kort-ordningen, er dækket for vejhjælp i udlandet. Rødt Kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Assistancen omfatter bl.a. vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem. Vejhjælpen kan tilkaldes til nøjagtig GPS-lokation med Rødt Kort-appen (link)